2. polufinalna večer

Poznati TikToker debitirao na Dori: Tko je James Night?

23.02.2024 u 20:33

Bionic
Reading

Pjesmom 'Nebo plače' James Night predstavio se ljubiteljima Dore i Eurosonga, no korisnici društvenih mreža već dulje znaju za ovog talentiranog mladića koji se sjajno snašao u svijetu TikToka. Reakcije na njegovu pjesmu na društvenim mrežama vrlo su pozitivne, a vidjet ćemo hoće li ga gledatelji svojim glasovima poslati u finale

Počela je druga večer našeg izbora za pjesmu Eurovizije, a pod rednim brojem dva predstavio se James Night. Iako mnogima ovo ime još uvijek zvuči nepoznato, riječ je o zaista vrlo poznatom imenu na društvenim mrežama!

Njegov sadržaj na TikToku prati čak 31,7 tisuća ljudi, dok na Instagramu ima više od 16 tisuća pratitelja.

Popularnost mladić može zahvaliti objavama u kojima prevodi pjesme s engleskog na hrvatski, ali i obrnuto, što je izazvalo veliku pozornost domaće i strane publike koja ga obožava. Njegove objave postale su viralne, a prijevod hita 'Pusti, pusti modu' Zdravka Ćolića pregledalo je više od 1,7 milijuna korisnika TikToka te je prikupio više od 111.000 lajkova!

@thejamesnight Zdravko colic - pusti, pusti modu na engleskom 💚 u cruella tonu modu ipak necemo pustiti, so make sure to dress up for any ocassion! #zdravkocolic #pustipustimodu #tiktokhrvatska #tiktoksrbija #tiktokbosna ♬ Cruella (TikTok 28) - James Night

Iako se na Doru prijavljivao više puta, šira publika upoznala ga je tek večeras s pjesmom 'Nebo plače'.

'Bilo je tu svakakvih pjesama, svakakvog opusa i žanrova. Ali eto, sada se dogodila pjesma 'Nebo plače'. Vjerujem da su malo i moje društvene mreže imale utjecaj, ali napokon se zna tko sam i moje ime je u medijima, na čemu sam jako zahvalan', priznao je ranije glazbenik o kojem ćemo zasigurno još puno slušati.

Iza imena James Night krije se Vinkovčanin Leonardo Šajin koji je već kao šestogodišnji dječak po sluhu naučio svirati klavir, a znanje je dodatno izbrusio u glazbenoj školi te pjevanjem u zborovima.

'Prvo sam bio ghostwriter (pisac iz sjene) za neke strane producente i njihove izvođače pa sam im pisao pjesme, ali ne smije se znati koje, a u srednjoj sam školi odlučio izbaciti nekoliko svojih pjesama', rekao je glazbenik u serijalu 'Ususret Dori'.

Osim glazbom, Šajin se rado bavi humanitarnim radom te je promotor tolerancije i tolerantnog društva!

Prije nekoliko je godina organizirao brojne humanitarne akcije na području Vukovarsko-srijemske županije, a zbog toga je 2011. godine i dobio iznimno cijenjenu nagradu 'Luka Ritz' za promicanje nenasilja i nulte tolerancije prema nasilju.