NA KREMATORIJU

Poznati su detalji ispraćaja legendarne novinarke i sportske komentatorice Milke Babović

30.12.2020 u 15:14

Bionic
Reading

Posljednji ispraćaj legendarne Milke Babović, bivše atletičarke i televizijske novinarke koja je preminula prošle subote u 93. godini, bit će u ponedjeljak, 4. siječnja 2021. godine, u 12.40 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu

Sukladno dogovoru s obitelji, poštujući želje pokojnice, ali maksimalno uvažavajući epidemiološke mjere na Krematoriju (u privitku), na oproštaju će kratko govoriti: Morana Paliković Gruden (HOO), Aleksandar Stanković (HRT) i Jura Ozmec (HZSN), piše Jutarnji list.

Ukupno 25 ljudi, mahom obitelj, najbliži prijatelji i govornici, zbog aktualnih epidemioloških smjernica smjet će biti u dvorani u vrijeme održavanja posljednjeg ispraćaja Milke Babović.

Inače, zbog zdravstvenih tegoba, uobičajenih boljki karakterističnih za osobe njenih godina, Milka Babović je bila hospitalizirana prije dva i pol mjeseca, a kasnije se zarazila i koronavirusom.

  • +6
Milka Babović Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Milka Babović rođena je 27. listopada 1928. u Skopju, a u Zagrebu je živjela od 1948. godine gdje je studirala kemiju na Tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala je na Višoj pedagoškoj školi u Zagrebu (1963.) sport i tjelesni odgoj, hrvatski i njemački jezik. Govorila je engleski i njemački, služila se francuskim i ruskim.

Inače, Aleksandar Stanković je nedavno otkrio kako se nakon gostovanje legendarne TV novinarke i atletičarke u emisiji 'Nedjeljom u 2' rodilo veliko prijateljstvo.

Umrla je jedna od najvećih novinarki Hrvatske televizije, nekada Televizije Zagreb. Milka Babović

Objavljuje Nedjeljom u 2Subota, 26. prosinca 2020.

'Dopisujemo se mailom. Ona najčešće pošalje neku Generalićevu naivu za uljepšavanje dana, a ja joj pišem o djetetu, kako raste i kako joj je svijet svakim danom sve veći. Milku Babović upoznao sam 2006., nećkala se hoće li mi doći u emisiju. Poslije smo postali prijatelji, povjerila mi se kako ju je emisija izvukla iz depresije, nekoliko puta pili smo kavu u Mercator centru i tu sam o Milki doznao svašta. Kao mlada cura, gotovo dijete, bila je bolničarka u Rumi, u rukama držala limenu zdjelu u koju su padali gnjili partizanski prsti, koje su doktori borcima sjekli kada bi se vraćali s fronta. Doznao sam i da se zaljubila u nekog Bugarina, pobjegla s njim u Bugarsku, postala mu ženom i vratila se u Jugoslaviju kada je shvatila da su snovi negdje drugdje; ispostavilo se u atletici i sportskom novinarstvu', objavio je Aco Stanković na Facebook profilu svoje emisije.