UŽASNUTI SU

Poznati o cijepljenju preko veze: Silvije Hum angažirao odvjetnika, a pjevačka legenda Mišo Kovač poručuje kako su 'takozvani frajeri i frajerice teški bezveznjaci'

16.02.2021 u 20:00

Bionic
Reading

Ne stišava se bura koja se u javnosti proteklih dana podignula zbog cijepljenja preko reda. U situaciji kad cjepiva nema dovoljno za sve koji se žele cijepiti jer stiže u količinama manjima od onih kojima smo se nadali, svaka nepravilnost itekako negativno odjekne u javnosti, a o svemu su se oglasila i neka naša slavna lica

'Jako mi smeta što se u ovakvoj situaciji, kada su nas istodobno pogodile dvije katastrofe - bolest i potres - netko usuđuje igrati Boga. Pritom je ta rola odigrana na jadnoj, amaterskoj razini, a da bi stvar bila gora, netalentiranih i nemoralnih 'glumaca' koji su umislili da je uloga Boga dušu dala baš za njih, kako čitamo u novinama i gledamo na televiziji, svakim danom ima sve više', ispričao je Silvije Hum za Jutarnji list. Dugogodišnjeg televizijskog urednika, novinara i dokumentaristu razbjesnili su oni koji su se protiv korone cijepili preko reda. Odlučio je krenuti u akciju, svjestan da se ništa neće promijeniti ako protiv onog što nam 'bode oči' samo rogoborimo doma.

'Kako svi mi, počevši od naših čelnika, volimo reći da živimo u pravnoj državi, odlučio sam da ću ovih dana posjetiti pravnika i vidjeti tko treba odgovarati zbog cijepljenja preko veze. Kažu mi prijatelji da se zbog ovakvih nemoralnih pojava tužba upućuje protiv državnih tijela koja su dopustila da neki ljudi i u ovakvim situacijama iskoriste veze i poznanstva i uguraju se preko reda', rekao je kaže Hum koji je razočaran što ni u bolesti nismo svi jednaki.

'Imam 78 godina, dakle, 60 godina uplaćivao sam doprinose za zdravstveno osiguranje. Još u prosincu prijavio sam svom obiteljskom liječniku da bih se želio cijepiti protiv korone. Poziv za cijepljenje još nisam dobio. No, dok ja strpljivo kod kuće čekam da dođem na red, dotle naši 'junaci' šeću oko domova zdravlja i podmeću svoja ramena kako se cjepivo ne bi 'bacilo'. Pa koga oni zafrkavaju? Ne znam jesu li mi gori oni koji su se na ovaj način pristali cijepiti ili oni koji su im omogućili takav način cijepljenja. Da bi sve bilo još apsurdnije, u ponedjeljak se onda na televiziji javlja uvaženi epidemiolog koji kaže da neće otkrivati imena tih amoralnih i nehumanih tipova, jer da bi to značilo da se otkriva liječnička tajna. Želi li nam se to netko još i narugati u ovakvoj situaciji', pita se.

Tihana Harapin Zalepugin i njezin suprug Saša Zalepugin nisu se još cijepili protiv korone jer su, kako Tihana kaže, premladi za privilegije. 'Umjesto toga, danima s našim psićem Mini šećemo oko domova zdravlja i bolnica u nadi da ćemo se u pravi čas naći ispod prozora onog koji baš želi baciti cjepivo, kako bismo Saša i ja na vrijeme utrčali i spriječili štetu', rekla je za Jutarnji list. Najpoznatija hrvatska modna agentica, koja smatra da je u nas više ništa ne može iznenaditi niti osupnuti te se s vremena na vrijeme upita dokle ćemo tako.

Pjevačka legenda pak ima poruku za sve one koji su se cijepili ili se planiraju cijepiti preko reda. 'Ti takozvani frajeri i frajerice teški su bezveznjaci. Uopće me ne zanimaju! Oni su blizu moćnicima, ali zaboravljaju da moć dođe i prođe. Pa onda ostaneš sam. I onda se pokaže tko si i što si. A ti si ili čovjek ili to nisi', izjavio je Mišo Kovač.