KULTNA SERIJA

Poznati Hrvati jedva dočekali novu sezonu 'Twin Peaksa'

23.05.2017 u 12:28

Bionic
Reading

Punih 26 godina fanovi 'Twin Peaksa' čekali su povratak naprasno ukinute serije. Na male ekrane upravo se vratila preko HBO-a, a novoj sezoni razveselili su se i brojni poznati, ljubitelji Davida Lyncha i priče o stanovnicima sjeverozapadnog američkog gradića. Donosimo njihove dojmove

'Jako sam ugodno iznenađen, a gledao sam samo prvu epizodu sinoć na HBO GO-u. Malo sam se pribojavao kako će sve ispasti jer mi je originalni 'Twin Peaks' bio jako bitan. Prvi dojam je da nije bilo mjesta mojoj skepsi, Lynch je i dalje u formi', rekao nam je modni stručnjak i ortoped Nenad Korkut

Među najvećim fanovima serije svakako je autorica pjesama grupe Stampedo i skladateljica kazališne glazbe Ivanka Mazurkijević.

'S 21 godinom sam se vratila u Hrvatsku iz Berlina, u kojem sam živjela, zbog reprize 'Twin Peaksa'. Kasnije me David Lynch nije razočarao. Volim njegovu poetiku iako mi film 'Fire Walk with me' nije izazvao žmarce po cijelom tijelu kao što mi je to činila serija 'Twin Peaks', glazbom, radnjom, likovima. Lynch je znao prokazati zlo, imao je moć da bez tehničkih dostignuća na starom filmskom alatu prikaže kako ono izlazi iz ekrana. Mi, zakleti fanovi, znali smo svaku rečenicu iz serije i dobro pamtimo kad je agent Cooper preuzeo zlo i rekao da će se vratiti nakon 20 godina. Lynch kao da je imao plan završiti priču, iako će borba dobra i zla trajati dok je svijeta. Dvadeset godina kasnije doživjeli smo ubrzanje kadrova, drukčiju estetiku, ali opet je uspio dočarati to zlo na starinski, plastičan način i napraviti da se opet naježim po cijelom tijelu. Bilo me strah ići spavati', ispričala je Ivanka.

'Čekao sam američku premijeru serije i gledao sam je u tri ujutro. Na trenutke me toliko živcirala da sam mislio kako ću je svakog trenutka prestati gledati, a s druge strane sam navikao da je to David Lynch i da tako mora biti pa je nisam mogao prestati gledati. Gledao sam prvu sezonu i veliku traumu mi je ostavio lik Boba. Kako tog glumca više nema, jer je u međuvremenu preminuo, znao sam da me ovaj put neće prestrašiti. (smijeh) U svakom slučaju, u toj sezoni je postojala neka priča, a ovu ću sigurno gledati do kraja', kaže televizijski voditelj Dalibor Petko.