BRIAN DENNEHY

Poznati glumac koji je ostvario zapažene uloge u 'Rambu' i komediji 'Tommy Boy' preminuo u 82. godini

16.04.2020 u 21:17

Bionic
Reading

Slavni američki glumac Brian Dennehy preminuo je u svom domu u Connecticutu, a prema službenoj izjavi njegove kćeri riječ je o prirodnoj smrti zbog čega nadležna tijela nisu zatražila obdukciju

'Teškim srcem objavljujemo da je naš otac, Brian sinoć preminuo prirodnom smrću nevezanom za vladajuću pandemiju koronavirusa. Veći od života, ponosni i odani otac i djed, nedostajat će svojoj supruzi Jennifer, obitelji i brojnim prijateljima', na svom Twitteru napisala je njegova kćer, glumica Elizabeth Dennehy.

Na velikim i malim ekranima, Dennehy je proveo gotovo 50 godina, a tijekom bogate glumačke karijere imao je priliku pojaviti se i u brojnim poznatim serijama poput 'M*A*S*H*' i 'Dallas', prije nego što je 1981. osigurao ulogu u kultnoj američkoj sapunici 'Dinastija'.

  • +2
Brian Dennehy Izvor: Profimedia / Autor: /Newscom / Newscom / Profimedia

Prvu zapaženiju ulogu na velikom kinoplatnu ostvario je u filmu 'Rambo' iz 1982. godine sa Sylvesterom Stalloneom u glavnoj ulozi, gdje je imao priliku utjeloviti lik Teaslea, sadističkog šefa policije i glavnog Stalloneova protivnika.

Tijekom karijere posuđivao je i glas u brojnim animiranim filmovima, a za svoj glumački doprinos nagrađen je Zlatnim globusom, dvama nagradama Tony, a za nagradu Emmy tijekom karijere bio je nominiran šest puta. Iza sebe ostavio je petoro djece i suprugu.