SLUŽBENI PUT

Potvrdili iz palače: Princ William u Singapur odlazi bez Kate, zna se i zašto

26.10.2023 u 10:56

Bionic
Reading

Iako se pretpostavljalo da će i Kate Middleton spakirati kofere i pridružiti se Williamu na putu u Singapur, gdje on odlazi po službenoj dužnosti na dodjelu nagrada Earthshot Prize, Kensingtonska palača to je demantirala, otkrivši kako princ od Walesa putuje sam

Kensingtonska palača objavila je detalje novog službenog putovanja za princa Williama. Riječ je o njegovom solo putovanju u Singapur, a potvrdili su i da ga na njemu neće pratiti supruga Kate Middleton.

Time su zapravo potvrđena nagađanja od prošlog mjeseca kako princeza od Walesa ipak namjerava ostati kod kuće, dok je William na dodjeli nagrada, a sve kako bi bila uz princa Georgea, njihovog starijeg sina, dok polaže teške ispite u školi koji će mu odrediti budućnost.

SPORTSKI DUH

Urnebesni okršaj: Kate Middleton i princ William ponovno odmjerili snage na terenu

Pogledaj galeriju

Ovo će biti prvi puta, u tri godine, da Kate Middleton neće sudjelovati na dodjeli nagrada Earthshot Prize. Princ William u Singapur putuje početkom studenog, budući da se dodjela održava 7. studenog, te će tamo provesti tri dana.

Za njega je ova dodjela iznimno važna jer ju je on osmislio i osnovao zajedno s Kraljevskom zakladom, i to sa ciljem kako bi 'otkrili, istaknuli i pomogli u razvoju inovativnih rješenja koja rade na popravku i regeneraciji našeg planeta'.

OMILJENA PRINCEZA

Ovo je potez dostojan buduće kraljice: Kate Middleton osvojila srce nacije

Pogledaj galeriju

Svake godine proglasi se petero pobjednika zbog njihovog doprinosa u borbi za očuvanje okoliša. U Singapuru bi princ William trebao sudjelovati u popularnom lokalnom sportu vožnje zmajevim čamcima, raspravama o borbi protiv ilegalne trgovine divljim životinjama, ali se i susresti s investitorima.