STRASTVENE ŽENE

Potpuno gola Kate Winslet u ljubavnoj sceni: 'Starija sam i imam sve te ožiljke. To je drugačije tijelo od onoga koje sam imala prije 20 godina'

15.01.2021 u 14:48

Bionic
Reading

Slavna 45-godišnja britanska glumica Kate Winslet nedavno je komentirala ljubavnu scenu s kolegicom Saoirse Ronan u filmu 'Ammonite', te se uopće ne slaže s onima koji je nazivaju kontroverznom

Novi film 'Ammonite' Francisa Leeja istražuje 'zamišljene vidove' života Mary Anning koja je bila paleontologinja i tragačica za fosilima. Kate Winslet glumi glavnu ulogu, a njena kolegica Saoirse Ronan glumi Charlotte Murchison, udanu ženu s kojom ima strastvenu ljubavnu scenu.

Kate Winslet smatra da u snimanju intimnih scena još uvijek postoje dvostruki standardi kad su u pitanju istospolni parovi i heteroseksualni ljubavnici.

'Zašto je nemoguće takve scene jednostavno opisati kao strastvene umjesto lezbijskim ili gej? Teško da bismo rekli da je 'Titanik' heteroseksualna romansa', rekla je Kate Winslet koja smatra da bi češće trebali imati priliku vidjeti odnose LGBTQ osoba na velikom platnu.

Glumica je otkrila da joj je najteže bilo pokazati što misli s malo riječi i pokreta.

'Bila sam prilično prestrašena jer sam tijekom razgovora željela gestikulirati, no Francis mi je rekao da to moram postići samo s očima', rekla je Kate Winslet.

Film nije biografija Mary Anning, već pokušava pokazati život žene koja dijeli kućanstvo s bolesnom majkom iznad trgovine u kojoj radi. Kate Winslet odglumila je ženu koja nema oholosti, no niti načina kako dati oduška svojim osjećajima.

Francis Lee napisao je vrlo detaljnu ljubavnu scenu između likova koje glume Kate Winslet i Mary Anning. Glumice na početku nisu znale kako pristupiti toj sceni pa su odluku kako će je izvesti odložile za zadnji tren.

  • +6
Kate Winslet Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Glumice su zajedno prošle scenu i smislile koreografiju s kojom su bile zadovoljne. Prema vlastitom istraživanju, žene koje su imale seksualne odnose s drugim ženama u 19. stoljeću nisu bile sramežljive, već prilično strastvene.

'Postalo mi je vrlo jasno da su te žene bile vrlo strastvene – Saoirse i ja odlučile smo da to želimo pokazati. I moram priznati, za ženu u mojim godinama, prilično sam se dobro osjećala! Sjećam se da sam rekla kako snimam golu scenu sa 43 godine. Zapitala sam se kako je to moguće jer sam mislila da više nikad neću biti gola u filmu. No, iznenadilo me je kako sam se osjećala. Bilo mi je prilično ugodno. Starija sam i imam sve te ožiljke. To je drugačije tijelo od onoga koje sam imala prije 20 godina. Postoji nešto divno u dijeljenju zajedničkog jezika s drugom ženom', rekla je Kate Winslet te zaključila da su ona i Saoirse Ronan uspješno snimile tu scenu jer 'znaju što žene žele'.

Osim filma 'Ammonite', Kate Winslet glumila je i u filmu 'Sjene' sa svojom 20-godišnjom kćeri Mijom. Majka nije imala ništa protiv da kćer ide njenim stopama.

'Najbolje je to što imamo različita prezimena pa se neopaženo provukla. Nisu imali pojma tko joj je majka', rekla je Kate Winslet.