važna pomoć

Potez Meghan Markle i princa Harryja kojim će oduševiti djevojke diljem svijeta

27.09.2023 u 15:07

Bionic
Reading

Kako bi pokazali razumijevanje i suosjećanje s učenicama iz Nigerije, princ Harry i Meghan Markle poslali su školama diljem afričke države paket s potrepštinama koje djevojkama trebaju tijekom dana menstruacije. Ovim potezom pokazali su da promišljaju o zdravlju često zaboravljenih skupina ljudi koje rijetko kad traže pomoć

Nije nepoznanica da su Sussexi vrlo često vođeni željom da pomognu potrebitima, a posljednjim potezom svakako će osvojiti simpatije svih žena diljem svijeta. Poznato je da su princ Harry i Meghan posebno povezani za Afriku, a ovaj put odlučili su direktno pomoći učenicama u Nigeriji.

'Dok su se učenici diljem svijeta ovog mjeseca vratili u škole, Zaklada Archewell poduprla je obrazovanje i zdravlje djevojčica slanjem školskog pribora i menstrualnih proizvoda mladim učenicama u Nigeriji sa Zakladom GEANCO', otkrili su Harry i Meghan uz objašnjenje kako GEANCO pruža zdravstvene i obrazovne usluge u Nigeriji, ali i pruža punu školarinu, medicinsku skrb te socijalnu i emocionalnu podršku mladim ženama žrtvama terorizma i rodne nejednakosti u Nigeriji.

Osim toga, također su se pobrinuli da 2500 djevojaka dobije zdravstvenu edukaciju o menstrualnom ciklusu, a u suradnji sa Shay Mitchell bile su opskrbljene i narukvicama prijateljstva, pernicama, bocama za vodu i još mnogo čime za povratak u školu.

I ovo nije prvi put da su Sussexi ujedinjeni u humanitarnom radu za Afriku!

Već nakon drugog spoja Meghan se odlučila priključiti Harryju u Bocvani gdje su boravili u šatoru bez diskrecije, no, usprkos svemu, jako su se svidjeli jedno drugom. Osim što ih za Afriku vežu tako lijepe prve zajedničke uspomene, Harry je još ranije taj kontinent nazivao svojim drugim domom.

  • +3
Princ Harry i Meghan Markle na Invictus igrama Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia