NIJE SVE KAKO SE ČINI

'Posthumno' - topla i melankolična romantična drama koju nećete tako brzo zaboraviti

24.01.2023 u 07:44

Bionic
Reading

Kada mladi, talentirani te, naravno, neshvaćeni umjetnik Liam iznenada tragično otiđe na onaj drugi svijet, vrijednost njegovih djela strelovito će porasti, no istina bi se ipak mogla pokazati ponešto drugačijom...

Posthumno (Posthumous), američko-njemačka romantična drama s humorističnim elementima iz 2014. godine, a ujedno također i dugometražni prvijenac višestruko nagrađivane redateljice, scenaristice te producentice Lulu Wang (Oproštaj), melankolično je filmsko putovanje u kojem ćete gotovo sigurno uživati!

Jedinstveni film na Pickbox NOW

Liam Price (Jack Huston, Ubij svoje najdraže, Američki varalice, Stranac) mlad je, talentiran te pomalo temperamentan umjetnik (točnije, slikar i kipar) možda ne nužno - kao u čuvenoj Kafkinoj kratkoj priči - u gladovanju, ali zato istovremeno ne ni tako daleko od jednog sasvim solidnog višerazinskog sloma.

Međutim, baš kada se učini da je sve bespovratno izgubljeno, odnosno nakon što dotični u znak protesta prema nepravednom i okrutnom svijetu u podrumu berlinske galerije - a u kojoj je trebao imati izložbu - uništi svojih ruku djelo te se potom, po propisu, također i dobrano napije, iza poslovičnih kišnih oblaka pojavit će se ništa manje poslovično sunce.

Točnije, pojavit će se stanoviti beskućnik koji će alkoholno-oduzetom Liamu oduzeti torbu punu njegovih osobnih predmeta te potom također i smrtno nastradati, a nakon čega će svi pomisliti da je Liam zapravo taj koji je zauvijek otišao u neke druge, nedovoljno neistražene predjele.

Liam se ovaj netočni navod, a čijom će direktnom posljedicom biti strelovit rast vrijednosti njegovih umjetnina kakvog se ne bi posramio ni sam Van Gogh, naravno, neće potruditi ispraviti već će umjesto toga početi glumiti svoga brata Jacksona pritom uživajući u činjenici da, ironično, prividno mrtav konačno može pristojno živjeti od svoje umjetnosti.

Ipak, svaka laž prije ili kasnije mora doći na naplatu, a kada se za ovu neobičnu priču počne zanimati zanosna američka novinarka po imenu McKenzie (Brit Marling, Do zadnjeg metka, Istok, Pravilo šutnje) čitava će se situacija na gledateljevu radost opasno zakomplicirati...

Na trenutke izrazito humorističan, na trenutke, pak, iznenađujuće kontemplativan, ali zato u cijelosti nepatvoreno šarmantan, Posthumno je film koji nećete tako brzo zaboraviti, a u što se i sami možete uvjeriti uz malu pomoć streaming servisa Pickbox NOW na kojem vam je dotični trenutačno dostupan!