muke po kraljevskoj tituli

Poput Meghan Markle: Danska princeza Mary prisjetila se kako je upoznala kraljicu i kakve je probleme imala s naklonom

20.01.2023 u 13:48

Bionic
Reading

Danska princeza Mary od početka je dobro primljena u dansku kraljevsku obitelj, a danska javnost iznimno ju cijeni i podržava kao buduću kraljicu. Nedavno se prisjetila prvih trenutaka s danskom kraljicom koji su joj predstavljali veliki stres

Nakon što je Meghan Markle otvorila dušu o problemima s kojima se susrela pri upoznavanju obitelji princa Harryja, svoje iskustvo podijelila je i princeza Mary od Danske. Za razliku od Vojvotkinje od Sussexa, danska princeza ne vodi ratove sa svojom svekrvom i obitelji svog supruga pa je i njezin ton bio posve drugačiji, no situacija u kojoj se nalaze odabranice prinčeva poveziva je i rijetke bi se snašle u odgovornostima koje dolaze uz titulu.

Danski princ Frederik upoznao je svoju buduću suprugu na Olimpijskim igrama u Sydneyu. Trenutak upoznavanja s princem promijenio je život Mary Donaldson, voditeljice prodaje u reklamnoj agenciji jer je uredski posao zamijenila kraljevskim dužnostima u ulozi buduće kraljice Danske, a australsku adresu zamijenila je europskom.

Prvi trenuci druženja sa svekrvom, danskom kraljicom Margrethe, bili su vrlo stresni.

  • +8
Danska kraljevska obitelj Izvor: Profimedia / Autor: DPPA / ddp USA / Profimedia

Prisjetila se trenutka kada joj je suprug rekao kako će njegova majka doći na čaj, a njezina reakcija bila je šok. Nije znala što treba raditi, što treba obući i slično. Poseban problem izazvao je pozdrav jer ju je princ uputio da bi se kraljici trebala nakloniti, što ju je morao i naučiti. 'Dakle, naklon sam naučila od svog muža', priznala je mnogima omiljena danska kraljevska ličnost.

Od početka je Mary od Danske savršeno odgovarala danskoj kraljevskoj obitelji i imala je punu podršku svoje svekrve. Zapravo, još uvijek ju obuzmu emocije kada se prisjeti kraljičinih riječi koje joj je uputila na dan kraljevskog vjenčanja 2004. godine. 'Upoznali smo vas i vidjeli kako briljantan um imate u svim svojim aktivnostima. S toplinom i dostojanstvom primili ste nas, svoju novu obitelj i sve svoje nove sunarodnjake. Ulijevate povjerenje', rekla je tada kraljica Margrethe svojoj novoj snahi.