NIŠTA NOVO...

Pomalo dosadnu dodjelu Oscara Rami Malek 'začinio' je padom, a Spike Lee bijesnim istupom

25.02.2019 u 07:50

Bionic
Reading

Ovogodišnja, 91. po redu dodjela Oscara nije donijela nikakvu pretjeranu zabavu za televizijske gledatelje - nitko nije pročitao krive dobitnike, nije bilo ni pretjeranih ispada tijekom govora zahvale, jedino što je bilo drugačije je to da favoriti nisu osvojili glavne nagrade, zbog čega je, na svoj način, reagirao i Spike Lee

Iako je bila glavni favorit za osvajanje Oscara u kategoriji najbolje ženske uloge, zlatni kipić je i ovoga puta izmakao iz ruku Glenn Close, kojoj je ovo ujedno bila i šesta nominacija koju nije osvojila. Umjesto nje slavila je Olivia Colman za ulogu u filmu 'Omiljena', koja je u svom govoru prvo odala počast svojoj kolegici Glenn Close, a onda je sve nasmijala riječima:

'Moja djeca su kod kuće i gledaju - ok, ukoliko ne gledate, to je dobro. Ipak, nadam se da gledate jer ovakvo što se neće ponoviti.'

Olivia Colman govor Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Za razliku od nje, Rami Malek, koji je slavio u kategoriji najbolje muške uloge, bio je jedan od najvećih favorita svo vrijeme. No, unatoč tome, trema je imala učinak na njega. Nakon što je proglašen pobjednikom, poljubio je svoju djevojku Lucy Boynton, a potom krenuo prema pozornici na kojoj je održao govor zahvale.

NAJPRESTIŽNIJI CRVENI TEPIH

Pogledajte sve haljine s glamurozne dodjele Oscara

Pogledaj galeriju

'Mama mi je tu negdje. Volim te mama. Volim vas sve. Tata me nije uspio vidjeti kako glumim u ovom filmu, ali mislim da me gleda odozgo. Hvala svima koji su mi pružili šansu. Znam da nisam možda bio očiti izbor, ali očito je upalilo. Svima ću vam zauvijek biti dužan zbog ove nagrade. Ja sam sin roditelja imigranata iz Egipta i prva sam generacija koja je došla u Ameriku. Divim se svemu što je Freddie prošao. Hvala Queenu, hvala vam što ste mi dopustili da budem dio vašeg nasljedstva. Zauvijek sam vam dužan', rekao je emotivni Rami Malek, koji je, nakon što su se na pozornicu popeli svi pobjednici, te je ista službeno završila, pao s pozornice u gledalište.

Rami Malek govor Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Unatoč nespretnom padu, Malek je svoju statuu čvrsto držao kako se ne bi oštetila, a odmah nakon toga liječnici, koji su se nalazili u dvorani, odveli su ga iza pozornice kako bi ga pregledali.

Za malo drame ovoga se puta pobrinuo Spike Lee, koji, prema izjavama očevidaca, nije dobro prihvatio činjenicu da je struka odabrala film 'Zelena knjiga: Vodič za život’, za najbolji, a ne njegov 'Crni član KKKlana’. U trenutku kada je proglašen pobjednik, Spike Lee je ustao u namjeri da napusti Dolby Theatre vidljivo bijesan. Kako donosi Associated Press, Spike Lee se razmahao rukama i sa svojim Oscarom, kojeg je osvojio u kategoriji najboljeg redatelja, krenuo prema izlazu gdje ga je zaustavilo osiguranje i otpratilo do njegovog mjesta.

U press roomu slavni je redatelj rekao: 'Razočaran sam. Svaki put kada netko nekoga vozi, ja izgubim. No, ovoga puta barem je drugačiji raspored sjedenja.' Time je zapravo aludirao na dodjelu nagrada davne 1990. godine kada je film 'Vozeći gospođicu Daisy' osvojio nekoliko Oscara, uključujući i onog za najbolji film.

Ipak, kada su ga novinari pitali je li istina da je doista tako burno reagirao, Spike Lee samo je rekao: 'Iduće pitanje!'