OTKAZALA I KONCERT

Policija privela Nicki Minaj zbog posjedovanja lakih droga, reperica tvrdi da su joj 'smjestili'

26.05.2024 u 10:59

Bionic
Reading

Američka reperica Nicki Minaj u subotu je otkazala nastup u Manchesteru u Engleskoj, nakon što je rekla da ju je policija privela u amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol zbog optužbi za posjedovanje lakih droga

'Unatoč Nickinim najvećim naporima da istraži svaki mogući način kako bi se održao večerašnji nastup, današnji događaji su to onemogućili', objavio je na X-u Co-op Live venue u Manchesteru. 41-godišnja reperica privedena je nekoliko sati prije zakazanog početka nastupa.

Nizozemska policija potvrdila je da je 41-godišnja Amerikanka zadržana u subotu zbog posjedovanja lakih droga, dodajući da je zabranjeno iznošenje takvih supstanci iz Nizozemske. Policija nije objavila o kome se radi, a u kasnijoj objavi na platformi društvenih medija X rečeno je da je žena kažnjena i puštena oko 19:45 sati po GMT.

Nicki Minaj Izvor: Profimedia / Autor: Wiese/face to face / Face to Face / Profimedia

Bilo je to 45 minuta nakon što je Minaj trebala početi nastup u Manchesteru. Pjevačica je ranije objavila video na X-u u kojem joj je zaposlenik Schiphola navodno rekao da policija želi 'pretražiti svu njezinu prtljagu'.

Još jedan video na njezinim društvenim mrežama pokazao je kako joj policajac govori da 'nosi drogu'. U videu Minaj to negira.

'Pokušavali su me spriječiti da dođem na koncert. Uzeli su mi torbe prije nego što sam ih mogla vidjeti. Stavili ih u avion. Sada kažu da čekaju carinu. Ovako izgleda kada se ljudima plati veliki novac da pokušaju sabotirati turneju nakon što sve drugo propadne. Sve što su napravili je protuzakonito', tvrdi Nicki Minaj.

Bivša sutkinja American Idola održala je nastup u amsterdamskom Ziggo Domeu u četvrtak i trebala bi se ondje vratiti za još jedan nastup 2. lipnja.