ZAVAĐENA BRAĆA

Pokazali rijetke kućne snimke: Prinčevi Harry i William podijelili osobne uspomene na djeda, princa Philipa

14.09.2021 u 11:08

Bionic
Reading

Kraljica Elizabeta je otvorila kolekciju svojih intimnih kućnih video zapisa kako bi otkrila dragocjene trenutke koje je princ Philip provodio sa svojom djecom, princem Charlesom, princezom Annom i princem Edwardom

Najnoviji dokumentarac kojim se odaje počast princu Philipu pruža najintimniji pogled na kraljevsku obitelj.

Na snimkama iz privatne zbirke kraljice Elizabete, objavljenim tijekom vikenda, vidimo uzbuđenog princa Philipa na mini-triciklu kako juri s mladim princem Charlesom i princezom Annom, dok mlada kraljica Elizabeta trči iza, pokušavajući s njima držati korak.

Drugi djelić iz obiteljske video riznice pokazuje Philipa kako vesla na jezeru sa svojim najmlađim sinom, princem Edwardom, ili opušteno uživa s djecom kraj jezera, vjerojatno u Škotskoj gdje je na obiteljskim ljetnim odmorima običavao raditi roštilj.

'Imali smo sreću što smo ga imali gotovo stotinu godina', kaže u dokumentacu princ Charles.

Isječci su dio novog BBC-jevog dokumentarca 'Prince Philip: The Royal Family Remembers', koji slavi život vojvode od Edinburga, a koji će biti emitiran 22. rujna na BBC One.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Njegova velika prisutnost uvijek je bila iza svega što smo doista učinili', kaže o djedu princ William.

'S mojim djedom uvijek ste znali na čemu ste, ništa nije bilo skriveno. On je bio neopozivo on', dodaje princ Harry.

  • +3
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

Prema BBC-u, više od desetak članova kraljevske obitelji ponudili su svoje osobne misli i razmišljanja odajući povijesnu počast izuzetnom životu princa Philipa, koji je umro 9. travnja, samo dva mjeseca uoči 100. rođendana.

Dokumentarac Oxford Filmsa, koje je prije pet godina objavio uspješan dokumentarac 'Queen at 90', osmišljen je kako bi obilježio tu stotu obljetnicu i sadrži intervjue snimljene prije i nakon Philipove smrti.

'Uz poseban pristup kraljičinoj privatnoj zbirci snimaka, ovaj je film portret bez premca čovjeka s jedinstvenim mjestom u kraljevskoj povijesti, od onih koji su ga najbolje poznavali', navodi BBC u priopćenju.