KENSINGTONSKA PALAČA

Pogledajte u kakvoj raskoši živi obitelj Kate Middleton i princa Williama

20.09.2018 u 13:37

Bionic
Reading

Zapadno krilo Kensingtonske palače u Londonu rezervirano je već godinama za obitelj princa Williama koji tamo živi sa suprugom Kate Middleton i dječicom, princem Georgeom, princezom Charlotte, a odnedavno i novim članom, princem Louisom

Budući da je ljeto pri kraju i nova školska godina je već u punom jeku, kraljevska obitelj vratila se u svoje trajno boravište, Kensingtonsku palaču u Londonu. Ljetnu stanku, kao i uvijek, princ William, Kate Middleton i njihovo troje dječice proveli su u svojoj mirnoj oazi, palači Anmer Hall u Norfolku na sjeveroistoku Britanije.

Veličanstveno zdanje palače u srcu Londona mnogi imaju prilike vidjeti izvana, ali rijetko kada je njezina unutrašnja raskoš dostupna očima javnosti. Ipak, u rijetkim prilikama dijelovi doma mlade kraljevske obitelji bili su prikazani svijetu.

Kensingtonska palača: Dom brojnih plemkinja i plemića

Palača je podignuta još u 17. stoljeću i bila je poznata kao dom nekada najmoćnijih ličnosti britanske povijesti. Od tada do danas ova je palača ostala u vlasništvu britanske kraljevske obitelji, grupacije Historic Royal Palaces koja objedinjuje više rezidencija diljem Velike Britanije.

U njoj među ostalima žive princ William i vojvotkinja Kate, vojvoda i vojvotkinja od Kenta, vojvoda od Gloucestera, princeza Eugenie i njezin zaručnik Jack Brooksbank, a odnedavno i princ Harry i Meghan Markle. Iako je danas ovo privatni dom dijela kraljevske obitelji, već je od 1898. godine dio palače otvoren za javnost, kada je kraljica Viktorija odlučila otvoriti vrata jedne od najintimnijih rezidencija.

U dijelu palače koji je otvoren za javnost posjetitelji na interaktivan i zaista zanimljiv način mogu uživati u istraživanju višestoljetne tradicije i svakodnevice kraljevske obitelji.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Rezidencija budućeg kralja i kraljice

Princ William i njegova supruga Kate Middleton prije pet godina doselili su se u zapadno krilo Kensingtonske palače, takozvani Apartman A1, koji je nekoć bio u vlasništvu princeze Margaret. Radovi na preuređenju trajali su gotovo godinu dana i stajali preko milijun funti, a kada je napokon sve bilo spremno, obitelj je započela svoj život u ovom prostranom apartmanu.

Unutar rezidencije nalazi se čak 20 spavaćih soba, u što je uključen poseban dio za dadilje i pomoćno osoblje koji tamo borave cijele dane. Osim toga, tu je čak pet raskošnih soba za prijem gostiju, centralni dnevni boravak, bajkovite spavaonice i prostorije pretvorene u garderobe.

Cijeli je dom uređen u klasičnom raskošnom stilu, koji priliči budućem kralju i kraljici, a navodno je unutrašnjost dekorirala sama vojvotkinja Kate, koja za to ima smisla. Nedavno je otkriveno da je kraljevski par oduševljen nekim komadima namještaja švedske kuće Ikea, kojima su opremili neke od prostorija.

  • +15
Kensingtonska palača Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Posjetitelji koji su imali čast boraviti u domu britanskih vojvoda tvrde da je on vrlo prostran, uređen sa stilom te da u njemu ima mnogo svjetla, a u dekoru prevladavaju bijela i bež boja s cvjetnim dezenima. Već pri samom ulazu ova kuća ostavlja bez teksta, u prostranom hodniku dočekat će vas golemo stubište, crno-bijele mramorne pločice i nekoliko sofa kraj kojih su vaze s cvijećem.

To se moglo primijetiti i tijekom posjeta bivšeg američkog predsjedničkog para Obama kraljevskoj obitelji. Tada su u Apartman A1 puštene kamere i fotoreporteri koji su snimili djelić bajkovite oaze.