kraj modnog carstva

Omiljena dizajnerica Kate Middleton zatvara trgovine

19.09.2018 u 20:33

Bionic
Reading

Irska dizajnerica Orla Kiely, osnivačica modne marke karakteristične po šarenim uzorcima u stilu 70-ih, obustavila je svoje online poslovanje i zatvorila trgovine u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj nakon što je partnerska tvrtka Kiely Rowan završila u stečaju

Dizajnerica poznata po karakterističnim uzorcima kojima je ukrašavala sve od torba do krevetnih posteljina, 1995. osnovala je modnu marku koja je postala omiljeni brend vojvotkinje od Cambridgea, Kate Middleton.

Kiely će nastaviti s poslovanjem prodavajući nakit i kućanski pribor preko distribucijskih partnera, stoji u izjavi koju je tvrtka u srijedu objavila na svojim stranicama.

Kiely Rowan Plc prestala je s radom u ponedjeljak i zatvorila dvije trgovine u Chelseau i Covent Gardenu u Londonu, kao i svoju maloprodajnu outlet trgovinu u profinjenom trgovačkom centru Kildare Village u Irskoj.

  • +5
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tvrtka je zadnji maloprodajni trgovac koji je na britanskom tržištu visoke mode zatvorio trgovine uslijed slabe potrošnje, povećanja plaća, viših poreza na imovinu te zbog rastuće online trgovine.

Modno-tekstilni muzej u Londonu trenutno je domaćin izložbe Kielyjinih djela koja uključuju više od 150 različitih uzoraka i proizvoda, kao i njezinu suradnju s brojnim fotografima, filmskim producentima i arhitektima.

Izložba pod nazivom 'A Life In Pattern' otvorena je do 23. rujna, rekla je glasnogovornica muzeja.

  • +16
Kate Middleton pleše s medvjedićem Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kate je Kielyjine kreacije nosila u više navrata. U ožujku ove godine vojvotkinja je nosila crnu midi haljinu cvjetnog uzorka, a vjerojatno najpamćeniji stajling s potpisom irske dizajnerice je ružičasta haljina u kojoj je Kate zaplesala s velikim plišanim medvjedom u listopadu prošle godine.