U FOKUSU SU

Pod povećalom: Svaki korak Kate Middleton i princa Williama pomno se nadgleda kako ne bi ponovili tuđe pogreške

16.06.2020 u 12:41

Bionic
Reading

Nakon brojnih skandala koji su potresli kraljevsku obitelj u protekloj i tekućoj godini vodstvo britanske monarhije na stalnom je oprezu kako se ne bi dogodila neka nova pogreška koja bi naškodila ugledu dvora. Prvi na udaru su Kate Middleton i princ William

Tom Quinn, stručnjak koji se bavi odnosima u kraljevskoj obitelj već dug niz godina, otkrio je u svom posljednjem televizijskom gostovanju na britanskoj televiziji kako su posljednjih mjeseci u kraljičinu fokusu vojvode od Cambridgea, a sve za dobrobit ugleda cijele obitelji.

Kraljica Elizabeta, koja će uskoro proslaviti 95. rođendan, s 99-godišnjim suprugom, princem Philipom, pomno motri na svaki korak svog unuka, princa Williama i njegove supruge Kate Middleton. Potaknuta događajima koji su narušili ugled obitelji; odlaskom princa Harryja i Meghan Markle s dužnosti te seksualnim skandalom njezina sina, princa Andrewa, kraljica čini sve kako bi titule njezine obitelji opravdale stoljetnu tradiciju koja se prenosi iz generacije u generaciju.

'Kraljica i vojvoda od Edinburga vrlo pažljivo ih nadgledaju, pogotovo s obzirom na to da su mlađi pripadnici kraljevske obitelji u prošlosti poprilično pogriješili i ne žele da se to ponovi', rekao je Quinn u emisiji.

Upravo princ William drugi je u redu za tron, odmah nakon svoga oca, 71-godišnjeg princa Charlesa, a koji će titulu pak preuzeti od majke, kraljice Elizabete II.

Aktualna kraljica istovremeno je najdulja britanska vladarica na dvoru, s ukupno 68 godina staža, a još uvijek nije odlučeno kada će se povući i prepustiti uzde svom najstarijem sinu. Princ Charles je pak za tu ulogu pripreman od ranog djetinjstva, baš kao i ostali izgledni nasljednici.

Slijedom svega toga, princ William i Kate Middleton posljednjih mjeseci na svoja leđa preuzeli su gomilu novih obveza. Dijelom je razlog odlazak Harryja i Meghan iz Britanije, a dijelom i zbog toga što se kraljica pokušava riješiti nekih dužnosti koje više ne može adekvatno obavljati.

Tom Quinn u istoj se emisiji između ostalog prisjetio jednog od svojih prvih susreta s tada mladim princem Williamom. Susret se zbio na fakultetu St. Andrews u Škotskoj, i to tek nakon što je započeo svoju romansu s Kate Middleton.

'Princ je bio očaran mladom studenticom povijesti umjetnosti. Njegova je zaljubljenost izvirala i nije ju mogao prikriti. I sam je priznao da je zbog ljubavi malo šašav i da ću sada misliti kako je smotan, a on je samo bio ludo zaljubljen', govorio je Quinn, a koji ljubav kraljevskog para prati od samih početaka.

Podsjetimo, Kate i William upoznali su se na fakultetu i 2001. započeli svoju romansu. Deset godina kasnije stali su pred oltar, a Kate je službeno postala dijelom kraljevske obitelji i dobila titulu vojvotkinje. Danas je jedna od osoba od povjerenja te osoba u koju vodstvo kraljevske obitelji polaže velike nade za budućnost, kada će sjediti na tronu sa svojim suprugom.

Kate i William Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia