EUNIGMA

Počinje kviz u kojemu svaki natjecatelj osvaja nagradu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.03.2013 19:14
  • Objavljeno 28.03.2013 u 17:51
'To nije nikakva afirmativna, već diskriminatorna odluka'

'To nije nikakva afirmativna, već diskriminatorna odluka'

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT

Sudionici u novom HRT-ovom kvizu 'EUnigma' imaju priliku okušati svoje znanje o Europskoj uniji i zaraditi. Kviz će se prikazivati od 26. travnja samo na Hrvatskoj radioteleviziji, a ukupan fond nagrada je 402.000 kuna

HRT poziva gledatelje da se prijave i sudjeluju u 'EUnigmi', novom kvizu o Europskoj uniji. Emitiranje započinje u petak, 26. travnja, u 20.15 na prvom programu. 'EUnigma' će se sastojati od 10 emisija u kojima će se natjecati po dva tima sastavljena od troje članova.

Prijaviti se možete na stranici eunigma.hrt.hr i natjecati se u poznavanju Europske unije.
Pitanja i odgovori u ovome kvizu otkrit će nam što nas, ulaskom u EU, čeka već od ovoga ljeta. Saznat ćemo odgovore na vrlo životna i konkretna pitanja bitna u našem svakodnevnom životu.

Pred natjecateljima će biti 12 zadataka o Europskoj uniji, i to iz područja povijesti, znanosti, umjetnosti, ustrojstva, zakonodavstva, religije, zemljopisa, flore i faune, etnografije, gospodarstva i kulture. Svaka emisija sastojat će se od dva dijela – da/ne pitalica iz područja povijesti, ustrojstva EU, Hrvatske u EU i znanja o članicama EU te igre asocijacija.

Ukupan fond nagrada iznosi 402.000 kuna a nijedan sudionik kviza neće otići praznih ruku. Kviz je nastao prema ideji Maje Tokić, Silvane Menđušić, Maje Jurković, Igora Grkovića i Andreje Jukić. Ekipu čine voditeljica kviza Daniela Trbović, redatelj Danko Volarić, scenaristica Silvana Menđušić te izvršni urednici Igor Grković i Marina Medved Pulić.

Prva emisija na programu je 26. travnja, a kviz završava 28. lipnja, netom prije ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU 1. srpnja. Cilj je da građani neposredno prije samog ulaska saznaju konkretne informacije o tome kako će članstvo praktično i konkretno utjecati na njihov osobni svakodnevni život.

Hrvatska radiotelevizija pobijedila je na natječaju i odobreno joj je 190.000 eura (1,4 milijuna kuna) iz europskih fondova za produkciju ovog zabavno-informativnog kviza čija je zadaća informiranje hrvatskih građana o učincima članstva u Europskoj uniji uoči ulaska u EU 1. srpnja 2013.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi