KOMEDIJA MIRE GAVRANA

Počelo snimanje televizijskog filma 'Zabranjeno smijanje'

20.10.2011 u 16:17

Bionic
Reading

Dramski program Hrvatske televizije započeo je sa snimanjem televizijskog filma 'Zabranjeno smijanje' prema istoimenoj komediji Mire Gavrana

Prema kazališnoj drami 'Zabranjeno smijanje' Mire Gavrana, našeg najizvođenijeg suvremenog hrvatskog dramatičara kod nas i u inozemstvu, započelo je snimanje istoimenog televizijskog filma u produkciji Dramskog programa Hrvatske televizije. Riječ je o šarmantnoj komediji neočekivanih zapleta o ljubavi, vjernosti, bračnom i izvanbračnom životu, priči o obitelji, o muškoj sebičnosti i ženskoj snalažljivosti, a vrijedi i obrnuto.

Vrstan prodavač lovne i ribolovne opreme Boris zadovoljan je pedesetogodišnjak sa ženom, kćerkom, sinom i … ljubavnicom, mlađom, dakako. No sreća mu iznenada okrene leđa, i to u lovačkom muzeju, upravo pred ponajboljim primjercima divljači naših šuma.

Da bi vratio poljuljani sklad, Boris smišlja novi plan, no svakim se novim potezom sve više zapliće u mrežu neočekivanih situacija koje nezaustavljivo vode prema katastrofi. Svakim novim potezom sve se brže omotava mreža oko ionako zapetljanih odnosa, bačeni mamci padaju na nepredviđena mjesta i bračni trokut dobiva sve više kutova. Sve postaje toliko nevjerojatno da bi se čovjek najradije smijao, no smijanje je zabranjeno, na sreću samo u naslovu komedije.

Scenaristi filma su Davor Žmegač i Miro Gavran, redatelj Davor Žmegač, a direktor fotografije je Davorin Gecl. Glume Ljubomir Kerekeš, Ljiljana Bogojević, Nataša Dangubić, Kristijan Ugrina, Lana Barić, Draško Zidar, Nikša Butijer i mnogi drugi.