violinmusic4all

Po prvi puta u povijesti glazbe, gluhi violinisti zasvirali su s pop bandom!

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Sve je moguće, pa su tako violinistice iz projekta Violinmusic4all ovog vikenda nastupale uz grupu Detour. Možda to ne bi bila neka vijest, da violinistice nisu gluhe i da taj nastup nije svjetska premijera jer je po prvi puta ostvarena suradnja između gluhih violinista i pop benda i to upravo u Hrvatskoj

Violinistica Renata Novoselec autorica je ove jedinstvene metode kojom gluhe osobe mogu naučiti svirati violinu. Nakon što je polaznike Violinmusic4all metode naučila svirati više klasičnih skladbi, s čime su i predstavili na nekoliko koncerata, ovaj puta je sama Renata Novoselec 'dignula letvicu' više i povela svoje učenice Lemary i Đurđicu kroz note pjesme 'Bez tebe'.

Oduševljena i ganuta publika pozdravila je violinistice i autoricu beskonačnim aplauzom, zvučnim i gluhovnim, a kako i sami stihovi kažu, nakon ovoga nastupa ekipa Violinmusic4all može i na kraj svijeta.

Nakon pretpremijere, turneja Violinmusic4all tour Detour se nastavlja. Idući koncert će biti već ovog ljeta u Zagrebu, gdje će violinisti izvesti više pjesama ovog benda, ujedno I ovogodišnjeg dobitnika dva Porina.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Osjećam euforiju, adrenalin i ogromnu sreću. Nastupiti uz bend je novo iskustvo za mene! Pa ja do prije pola godine nisam znala što su note i nisam nikada držala violinu u ruci, a sada sviram i to s bendom koji volim! Predivno iskustvo zahvaljujući učiteljici Renati!' rekla je Đurđica Šakić, polaznica koja je u projektu svega 6 mjeseci.

'Jedva čekam nove nastupe s bendom!' – izjavljuje rokerica Lemary koja obožava Nirvanu pa je uz klasičke skladbe uvježbala i izvodi 'The man who sold the world'

'Glazba je univerzalna i pripada svima. Život u tišini nepravedno potiskuje razne emocije kod osoba koje glazbu ne mogu čuti. Moj životni poziv odnosi se na poduku učenja violine po vlastitoj i posebno osmišljenoj metodi posvećenoj gluhim osobama te osobama s raznim poteškoćama u razvoju kao i iz spektra autizma', izjavila je Renata Novoselec. 'Srce mi je ispunjeno kada vidim moje Đurđicu i Lemary kako uživaju na pozornici uz bend koji ih voli i cijeni kao glazbenice, a ne kao gluhe osobe. Tu pozitivnu energiju i uzajamno poštivanje je osjetila i publika koja nas je nagradila velikim pljeskom.'

Ne propustite pratiti termine koncerata, ali ni individualni rad ovog projekta i Renate Novoselec s timom na fb stranici Violinmusic4all i na webu.

Budite dio pomicanja granice!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!