LANA I ACO U 'DVOPEKU'

'Pjevala bih premijerki: O, Jaca, ti si prava maca'

03.12.2010 u 11:30

Bionic
Reading

Voditelj i pjesnik Aleksandar Stanković te pjevačica, plesačica i zabavljačica Lana Jurčević u novom Dvopeku tjedna ukrštaju koplja oko aktualnih tema - Jadranke Kosor kao nove muze Leta 3 i bauka šovinizma koji se širi Europom

Stanković kaže da su Let 3 dosadni, dodajući da su bili zanimljivi samo u njegovoj emisiji. Lana uzvraća da oni vrlo dobro znaju što je marketing.

'Ja se u ovom trenutku ne bih usudila raditi takve stvari. Kad bih pjevala o premijerki, to bi bilo nešto u stilu 'O, Jaca, ti si prava maca'', kaže Lana.

U nedavnoj predstavi 'Kiklop', Mrle iz Leta 3 prekrio je spolovilo slikom premijerke. Stanković kaže da bi je radije stavio na srce, dok se Lana ne bi uvrijedila da stave njezinu sliku na pimpek. 'Čula sam da moje slike stoje u ćelijama', uz smiješak će.

O drugoj temi – odluci Švicaraca da će kriminalci imigranti biti deportirani – voditelj emisije 'Nedjeljom u 2' nije se nimalo blagonaklono izjasnio.

'Bauk šovinizma se širi Europom, ni Švicarci mu nisu odoljeli. Fašistički je ljude koji čine neznatna kaznena i prekršajna djela deportirati u drugu zemlju', kaže Aco.

'Na prvu mi je nekako bilo da je to totalna diskriminacija i neki suludi nacionalizam. No kad sam vidjela da su jedna četvrtina ljudi koji žive u Švicarskoj imigranti, a 90 posto od onih koji su u zatvoru su također imigranti, onda sam vidjela da ima logike u tome', uvjerena je Lana.

Niti ona niti Stanković ne boje se doseljenika i rado bi prepustili svoja mjesta pametnijima i ljepšima inozemnog podrijetla.