zvijezda osamdesetih

Pjesmu 'Džuli' Daniela Popovića znaju svi, a sad je poznato i tko je osoba iz njegove hit pjesme

03.02.2023 u 12:45

Bionic
Reading

Godine 1983. gotovo anonimni pjevač podrijetlom iz Crne Gore 'pomeo' je favorite Lepu Brenu i Mišu Kovača te je na Euroviziji (predstavljajući Jugoslaviju) u Münchenu s pjesmom Maria Mihaljevića i Mate Došena osvojio četvrto mjesto. Ime Džuli bilo je Danielova ideja, a sada je otkrio o kome je riječ

Naime, Daniel Popović tako je zvao svoju prvu ljubav koja je iz Njemačke s roditeljima došla na more. 'Angela je bila osoba kojoj je namijenjena ta pjesma kao iskustvo. Angela Basevral', ispričao je u IN Magazinu Nove TV.

Na nastupu u Njemačkoj ga je pratila loša sreća. Osim što je zapeo s jaknom za klavir na putu prema pozornici, dirigent koji je ispod majice imao skriven metronom je zbog treme potpuno pogriješio ritam. Ubrzao je tempo, no na sreću, klavijaturist je to skužio i usporio, jer u takvom tempu bilo bi, kaže Popović, bilo nemoguće otpjevati pjesmu.

  • +2
Daniel Popović Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

'Džuli' je prepjevana na mnoge svjetske jezike. U Norveškoj je ABBA imala 25.000, a on je, kaže Daniel, imao 40.000 tisuća posjećenosti. U Njemačkoj je, tvrdi, prodao 500 tisuća singlica, gdje je bio ispred Davida Bowieja i Michaela Jacksona na top ljestvicama.

Odlazak na još jedan Eurosong s 'Daj obuci levisice', izmakao mu je za dlaku, a osamdesetih godina se na tadašnjoj Jugoviziji predstavio i u duetu s miss Jugoslavije te dobiticom nagrade Timeless Beauty, Anom Sasso.

Izvor: Društvene mreže