album 'IV'

'Pitanje je ljubavi' zaključuje veliki niz singlova grupe Silente

28.09.2022 u 12:31

Bionic
Reading

Dubrovački bend Silente predstavlja singl 'Pitanje je ljubavi' koji je objavljen na aktualnom albumu 'IV'. Riječ je o sedmom i posljednjem singlu s novog albuma, a ovom pjesmom bend zatvara ciklus koji je započeo prije dvije godine i kreće s radom na novom materijalu. Videospot 'Pitanje je ljubavi' bit će predstavljen kroz desetak dana

'Imamo to pitanje u glavama već dugo i već smo ga postavljali kroz neke Silente pjesme, ali nikad ovako grubo i direktno. 'Tražiš li slobodu ili samo dobrog gospodara?' Pokušali smo taj problem provesti kroz pjesmu da možda bolje shvatimo sve to. Nismo sigurno da smo uspjeli, ali pjesma je dobra. Nadamo se da će je publika prihvatit i javit nam odgovor na to pitanje. Ako ga nađu prije nas', poručuje Silente.

Izvor: Društvene mreže

Kao i za sve pjesme s albuma 'IV' i na ovoj tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, za produkciju je zaslužan Nikša Bratoš koji s Domagojem Perišićem potpisuje mix&master.

Silente je na albumu 'IV' objedinio ukupno deset pjesama, a čak njih sedam predstavljeno je kao singl. Rijetka je to praksa koju prate sjajni rezultati dubrovačkog benda. Od šest do sada predstavljenih singlova, svi oni su ušli na top 20 ljestvicu najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj. Čak tri su zauzela prvo mjesto ljestvice u državi, a riječ je o 'Mene moje uši lažu', 'Nikada ovako' i 'Poljubi me za kraj'. Uz 'Navečer se srca lome', 'Idi', 'Podjela', novi singl 'Pitanje je ljubavi' zaokružuje priču oko aktualnog albuma.

Izvor: Društvene mreže

Nakon nikada bogatijeg koncertnog ljeta promocije albuma 'IV', Silente uzima kratku koncertnu pauzu, te se povlače u studio i počinju s radom na novom materijalu. Nove pjesme očekuju se na proljeće kada će se bend ponovo vratiti na pozornice uz niz koncerata. Singl 'Pitanje je ljubavi' uskoro će dobiti i video spot koji će u međuvremenu biti putopis i kolaž snimaka s turneje tijekom 2022. godine.

Hvaljeni novi album Silentea donosi deset pjesama, sve tekstove napisao je Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžmane potpisuje Tibor Karamehmedović, a glazbeni producent albuma je Nikša Bratoš. Novi singl 'Pitanje je ljubavi' još je jedan skinut s albuma 'IV' i dostupan je na svim streaming servisima, dok je u prodaji i CD izdanje albuma.