The Last Rifleman

Pierce Brosnan se sprema za novu ulogu i potpuno je neprepoznatljiv

28.10.2023 u 15:57

Bionic
Reading

U zadivljujućoj transformaciji za ulogu u nadolazećem filmu 'The Last Rifleman', Pierce Brosnan izgleda potpuno neprepoznatljivo u ulozi u veterana Dana D, Artieja Crawforda

Film je inspiriran životom "velikog bjegunca" Bernarda Jordana, veterana Drugog svjetskog rata koji bježi iz staračkog doma kako bi prisustvovao proslavi 70. godišnjice Dana D u Francuskoj.

U 70. godini kultni glumac Jamesa Bonda prošao je tako kroz značajnu transformaciju kako bi glumio 92-godišnjeg lika Artieja. Koristeći protetiku i proćelavu sijedu periku, Brosnan u filmu potpuno poprima Artiejev stariji izgled, dakako i uz odijelo ukrašeno ratnim medaljama

Pierceova pojava, piše Hello magazine, zrači aurom dostojanstvenog veterana. Njegov novi izgled već je očarao publiku, uz komentare poput: "Brosnan kao 92-godišnji veteran Drugog svjetskog rata Artie natjerat će vas da ponovno povjerujete u čovječanstvo. Artiejevo epsko putovanje na godišnjicu iskrcavanja na Dan D istinita je priča. Gledajte uskoro”

Ovaj ratni film pripovijeda o stvarnim avanturama poručnika Bernarda Jordana, koji je 2014. godine u 89. godini dospio na naslovnice zbog svog hrabrog bijega iz staračkog doma.

U namjeri da obilježi 75. godišnjicu iskrcavanja u Normandiji na Dan D, Bernard je tada prevario osoblje u staračkom domu, rekavši da samo ide "skoknuti do trgovine". A zapravo je putovao od željezničke stanice Brighton sve do Portsmoutha, da bi na kraju uzeo trajekt za Caen. Uspješno je sudjelovao u komemorativnim događanjima, odajući sa stotinama kolega branitelja počast onima koji su u ratu žrtvovali svoje živote.

I dok je Bernard bio uronjen u ceremoniju Dana D, na drugoj strani se odvijala bjesomučna operacija potrage i spašavanja za odbjeglim stanovnikom staračkog doma. Njegov bijeg toliko je zaokupio pozornost da se našao i na naslovnim stranicama mnogih medija, što je dovelo i do njegovog ljupkog nadimka, "Veliki bjegunac".

Osvrćući se na svoj bijeg, Bernard je tadarekao: "Moje misli su bile sa mojim drugovima koji su ubijeni. Išao sam im odati počast."

Film The Last Rifleman tek treba dobiti datum izlaska.

Više čitajte ovdje.

Pierce Brosnan Izvor: Profimedia / Autor: Matt Winkelmeyer / Getty images / Profimedia