STEVEN TYLER

Pale nove optužbe za seksualni napad: Pjevač Aerosmitha ponovno će na sud

03.11.2023 u 08:43

Bionic
Reading

Još jedna žena podnijela je tužbu za seksualni napad protiv frontmena Aerosmitha Stevena Tylera. Jeanne Bellino rekla je da je pretrpjela 'tešku i trajnu emocionalnu patnju' nakon što ju je, prema njujorškoj tužbi, pjevač navodno dvaput napao 1975. godine u dobi od 17 godina

To je druga tužba pokrenuta protiv Stevena Tylera nakon što je Julia Misley prošle godine optužila 75-godišnjeg pjevača da je s njom imao nedopušten seksualni odnos dok je bila tinejdžerica.

U dokumentima koje je u četvrtak objavila odvjetnička tvrtka Jeff Anderson & Associates, stoji kako je u ljeto 1975. Jeanne Bellino kao tinejdžerica radila na modnoj reviji na Manhattanu kada im je prijatelj organizirao susret s rock grupom Aerosmith.

U tužbi se navodi da ju je Tyler dva puta seksualno napao tijekom tog dana. Prvi incident navodno je bio u telefonskoj govornici gdje ju je glazbenik, kako kaže, 'pribio' uza zid, pipkao, ljubio i simulirao seks bez njezinog pristanka, a kasnije opet u hotelskom baru.

Steven Tyler Izvor: EPA / Autor: CRISTOBAL GARCIA

U tužbi se kao uzrok tužbe navodi 'rodno motivirano nasilje'. U dokumentima, Bellino je rekla da je pretrpjela i da će nastaviti trpjeti 'veliku bol uma i tijela', kao i 'fizičke, osobne i psihičke ozljede'.

Tylerovi predstavnici zasad nisu odgovorili na zahtjev za komentar.