prinčevi na djelu

Ovo su najveće razlike između dva najpoznatija kraljevska para

07.12.2017 u 06:51

Bionic
Reading

Usporedbom zaruka i prvih javnih nastupa kraljevske braće Williama i Harryja i njihovih životnih partnerica, itekako su vidljive mnoge razlike. Dok je stariji princ William nešto konzervativniji i formalniji, kod dvije godine mlađeg Harryja prevladavaju opuštenost i spontanost

Zaruke princa Harryja i Meghan Markle već su danima glavna tema. Tako je taj događaj potaknuo strane medije i da usporede kraljevske zaruke otprije sedam godina, kada je princ William kleknuo pred Kate Middleton. 

Pomno promatranje detalja dovelo je do uočavanja nekoliko velikih razlika koje govore o karakterima britanskih prinčeva.

1. Godine u kojima su se odlučili skrasiti 

Dok se princ William odlučio na ovaj veliki korak u 28. godini, njegov mlađi brat ipak je malo dulje uživao u momačkom životu, pa je Meghan zaprosio u 33. godini. Ipak, ovo je možda malo nezgodno uspoređivati jer se William i Kate znaju mnogo dulje nego novopečeni zaručnici. Naime oni su se upoznali već prije fakulteta preko zajedničkih prijatelja, nakon čega su druženje nastavili na sveučilištu, a onda i prohodali. S druge strane Harry je američku glumicu upoznao prije godinu i pol i odmah započeo ljubavnu vezu, koju su od tada održavali na daljinu. 

2. Mjesto objave zaruka

Vijest o zarukama koje je željno iščekivao cijeli svijet, a najviše Britanci, dva su brata obznanila na vrlo različit način. Tako su u studenom William i Kate objavili svoje zaruke unutar palače St. James došavši pred sedmu silu koja ih je čekala unutar velike dvorane za sastanke. 

  • +14
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Sedam godina kasnije, također u studenom, princ Harry predstavlja svoju zaručnicu, ali na malo neformalniji način i na opuštenijem mjestu, u Sunken Gardenu, jednom od vrtova unutar Kensingtonske palače, inače najdražem vrtu nikad prežaljene princeze Diane. Ne može se ne primijetiti kako je ovo mjesto ležernije od svečane dvorane u kojoj se inače obilježavaju važni kraljičini sastanci.

3. Garderoba

Budući da je cjelokupna objava zaruka princa Harryja prošla opušteno i spontano, tako je odabir stajlinga bio ležeran. Dok je crvenokosi zavodnik nosio plavo odijelo, elegantna Amerikanka izgledala je neodoljivo u bijelom kaputu s remenom kanadskog brenda Line The Label, zelenoj haljini P.A.R.O.S.H. i efektnim cipelama na vezanje Aquazzura. Pogleda li se istovremeno odabir garderobe starijeg para, vidi se bitna razlika. Vojvotkinja od Cambridgea nosila je tada upečatljivu plavu koktel haljinu, dok je William obukao crno odijelo.

I sam govor tijela između ova dva para bio je bitno drugačiji. Iako oba nisu mogli sakriti sreću, William i Kate ipak su se tog dana držali malo formalnije i suptilnije pokazivali svoje osjećaje. 

4. Zaručnički prsten

Skupocjeno drago kamenje koje na svojim rukama nose vojvotkinja Kate i Meghan Markle zaista oduzima dah, ali istovremeno se vidi velika razlika u dizajnu dva prstena. Zaručnički prsten kojim je William isprosio ruku Kate Middleton nekoć je pripadao njegovoj majci, omiljenoj princezi Diani. Prsten je napravljen od četrnaest dijamanata koji okružuju 12-karatni safir u sredini. Iza tog prstena krije se također zanimljiva priča. Naime nakon tragične smrti princeze Diane njezinim je sinovima u nasljedstvo pripala i bogata zbirka nakita. Iako su se braća među sobom podijelila - Harry je trebao uzeti spomenuti prsten, a William poznati Cartierov sat koji je Lady Di jako često nosila - zamijenili su se kada se stariji nasljednik odlučio zaručiti.

S obzirom na to da je bratu ustupio taj prsten, princu Harryju prilikom odluke da zaruči svoju djevojku nije preostalo ništa drugo nego da sam dizajnira novi prsten. Meghan je tako dobila prsten od žutog zlata, koje ona najviše voli, s velikim dragim kamenom iz Bocvane te nizom malih dijamanata koji su uzeti s nakita njegove majke, pokojne princeze Diane. 

5. Trema pred izlazak u javnost

U ovoj je kategoriji, za razliku od mnogih drugih, američka glumica imala nešto više iskustva od vojvotkinje Kate. Kao javna osoba koja je često bila na meti novinara i fotoreportera, Meghan je naučila kako se nositi pred sveprisutnim objektivima, dok je do tada javnosti još nepoznatoj Kate sve to bila velika nepoznanica. 

  • +8
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: EDDIE KEOGH