TUŽNA ISTINA

Ovo su jedine dvije osobe koje su nedostajale na kraljevskom vjenčanju u Windsoru

Bionic
Reading

Na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle bilo je 600 uzvanika i još 2000 odabranih građana koji su smjeli ući unutar zidina dvorca Windsor. Oči cijeloga svijeta bile su uperene u sretne mladence, no dvije najbitnije osobe ipak nisu imale priliku svjedočiti ovom danu

Uzbuđenje i veselje koje je subotom vladalo Windsorom pamtit će se još jako dugo. Pred oltar su nakon nešto manje od dvije godine veze otišli princ Harry i Meghan Markle. Iako su toga dana okupili obitelj i bliske prijatelje ali i širu javnost koja je pratila ovaj povijesni trenutak, vjeruje se kako im nije bilo lako što vjenčanju nije mogao prisustvovati Meghanin otac Thomas Markle kao i tragično preminula Harrjeva majka, princeza Diana.

Thomas Markle je samo nekoliko dana prije vjenčanja morao na hitnu operaciju srca, nakon što je doživio srčani udar. Radi oporavka ostao je u bolnici i otkazao svoj dolazak na vjenčanje gdje je trebao otpratiti kćer do oltara. Umjesto njega Meghan je pola puta do oltara hodala sama uz pranju djeveruša i djevera, a onda ju je na polovici kapelice St. George čekao svekar, princ Charles. On ju je predao svome sinu, princu Harryju.

  • +13
Roditelji Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža

Svoju tugu što neće vidjeti oca uoči vjenčanja, izrazila je i sama Meghan. 'Nažalost, moj otac neće prisustvovati našem vjenčanju. Jako mi je stalo do njega i nadam se da ćete mu svi dati dovoljno prostora da se posveti svom zdravlju. Voljela bih zahvaliti svima koji su nam slali poruke potpore. Želim da znate da se Harry i ja radujemo što ćemo upravo s vama podijeliti naš najposebniji dan’, kazala je 36-godišnja Meghan dan prije no što je postala Harryjeva supruga.

Iako nije bio u Windsoru, Thomas Markle putem televizije pratio je cijelo vjenčanje. ‘Moja kći izgleda prekrasno i djeluje presretno. Žao mi je što nisam mogao biti tamo i želim im sve najbolje i život ispunjen ljubavlju. Ceremonija je bila divna i ušla je u povijest. Zauvijek ću žaliti što nisam mogao biti tamo i držati svoju kćer za ruku do trenutka predaje novom suprugu’, izjavio je 73-godišnji Markle.

  • +6
Meghan Markle i Doria Ragland stižu pred hotel Cliveden House Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ipak, uz nju je toga dana bila njezina majka Doria Ragland, koja je zablistala u svijetlo zelenoj kreaciji američke modne kuće Oscar de la Renta. Gospođa Ragland tijekom cijele crkvene ceremonije nije mogla sakriti emocije i suze koje su same stizale na njezino lice. Udala se njezina kći jedinica.

Na desnoj strani crkve smjestila se obitelj princa Harryja, a iako je ta klupa brojala nešto više uzvanika od Meghanine, jedna je posebna osoba ipak nedostajala. Radi se, pogađate, o tragično preminuloj princezi Diani koja nažalost nije dočekala vjenčanje svojih sinova.

Komentatorima kraljevskog vjenčanja nije promaknulo ni kako je mjesto u prvom redu pored princa Williama ostalo prazno, pa su brzo krenula nagađanja kako je to učinjeno s razlogom, odnosno kao posveta princezi Diani.

  • +17
Princ Harry i Meghan Markle u kočiji se provozali po gradu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na koncu se doznalo kako u tome nije bilo istine, već da je mjesto ostalo prazno kako bi kraljica Elizabeta II., koja je sjedila u drugom redu sa svojim suprugom princom Philipom, imala bolji pogled na mladence.

  • +15
Princ Harry u društvu brata, princa Williama, dolazi u crkvu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bez obzira na to, novopečeni kraljevski par na mnogo je načina odao počast lady Di.

  • +15
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na sam dan vjenčanja učinili su to cvjetnim aranžmanima kojima je bila ukrašena kapelica St. Georgea. Bile su to bijele ruže - omiljeno cvijeće princeze Diane.

Meghanin buket koji je nosila na vjenčanju bio je također vrlo poseban: nekoliko cvjetova odabrao je njezin suprug princ Harry iz vrta u Kensingtonskoj palači koje je zatim proslavljena cvjećarka Philippa Craddock uklopila u prekrasan vjenčani buket. Među cvijećem su bile i potočnice, također omiljeno cvijeće princeze Diane, pa su i tako dali počast pokojnoj princezi i voljenoj majci princa Harryja.

Mladi par na još jedan način je odao počast princezi Diani: na vjenčanje je pozvao mlađeg brata princeze Diane, Charlesa Spencera i njezine dvije starije sestre, Lady Sarah McCorquodale i Lady Jane Fellowes koja je pročitala dio o ljubavi 'Salomonovog pisma'.

  • +17
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon toga, prema tradiciji, svaki mladoženja u kraljevskoj obitelji treba supruzi pokloniti nešto od nakita svoje majke, a Harry je Meghan poklonio prsten kojeg krasi veliki dragulj akvamarin, a koji je nekoć pripadao upravo princezi Diani.

Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal