SUSRET S PREMIJERKOM

Ovo je posljednja kraljičina fotografija: Jedan detalj otkriva kako su već tada krenuli zdravstveni problemi

09.09.2022 u 10:29

Bionic
Reading

Samo dva dana prije svoje smrti kraljica Elizabeta II susrela se, upravo u dvorcu u Balmoralu, s novoizabranom britanskom premijerkom Liz Truss, a fotografiju koja je tada snimljena sada su 'secirali' korisnici društvenih mreža i zamijetili jedan detalj

Kraljica Elizabeta II umrla je jučer sa 96 godina u dvorcu Balmoral u Škotskoj, onom istom u kojem je samo dva dana ranije primila Liz Truss u službenom posjetu i imenovala je novom britanskom premijerkom.

Tada su snimljene i kraljičine posljednje fotografije na kojima zbog osmijeha i dobrog raspoloženja nije ni dala naslutiti da se osjeća loše.

No, jedan je detalj, koji je tek sada zapeo za oko korisnicima društvenih mreža, zapravo otkrio da su zdravstveni problemi već tada krenuli.

  • +4
Liz Truss i kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia / Autor: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Odjevena u tartan suknju škotskog uzorka, dužine ispod koljena, sa sivim raskopčanim kardiganom, ispod kojeg je provirivala i u sličnoj boji košulja, kraljica je u ruci držala štap, kojeg je u posljednje vrijeme koristila zbog problema kod kretanja. Na toj istoj, lijevoj ruci, držala je i torbicu, koju je uvijek nosila sa sobom.

Nasmijana, desnu je ruku držala lagano savijenu, a jasno je vidljiva poveći tamnoplavi podljev ili modrica na nadlanici. Iako nema službenog objašnjenja, može se pretpostaviti da je vrlo vjerojatno primila neki lijek ili infuziju intravenozno, pa da je došlo do pucanja žila, zbog čega je nastao podljev.