NOVA TITULA

Ovo je još jedan dokaz da kralj Charles, ali i monarhija itekako računaju na princa Edwarda

15.04.2024 u 15:12

Bionic
Reading

Nakon što je, krunidbom kralja Charlesa III, napokon dobio titulu vojvode od Edinburgha, princ Edward je sada od vojvode od Kenta naslijedio i titulu pukovnika Škotske garde. Primivši titulu rekao je kako je 'počašćen' i dodao da će pokušati nastaviti putem svog prethodnika

U 87. godini života i nakon 50 godina provedenih kao pukovnik Škotske garde, vojvoda od Kenta odlučio je otići u više nego zasluženu mirovinu, pa je svoju titulu predao svom nasljedniku.

Ista je 'dopala' najmlađeg brata kralja Charlesa III, princa Edwarda, koji je titulu objeručke prihvatio, ne krijući ponos što je upravo on odabran da bude nasljednik vojvode od Kenta.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Priznao je kako je svjestan da je to velika čast, ali i teret budući da mora nastaviti uspješno hodati stopama svog prethodnika koji je čak 50 godina proveo vodeći Škotsku gardu.

Inače, vojvoda od Kenta bio je svih ovih desetljeća predan radni član kraljevske obitelji, koji je nakon svog rada za pokojnu kraljicu Elizabetu II, predano nastavio raditi i za kralja Charlesa III te je bio jedan od 'odabranih' na prošlogodišnjem Trooping the Colour, kada se pridružio kralju i kraljici.

samo najuži krug

Evo tko je sve bio s kraljem Charlesom na misi: Jedno lice sve je iznenadilo

Pogledaj galeriju

Govoreći o novoj časti, princ Edward nahvalio je svog prethodnika: 'Vojvoda od Kenta je bio izvanredni pukovnik Škotske garde. Osim dubine znanja i razumijevanja pukovnije i svih onih koji služe, kako prošli tako i sadašnjih, bio je neumoran i strastven zagovornik.

Izuzetna je čast što me je Njegovo Veličanstvo zamolio i povjerio da služim kao idući pukovnik. Sve to prihvaćam s dozom zebnje jer ću se nedvojbeno mjeriti s nevjerojatnim dosjeom i ugledom mog prethodnika. Mogu samo obećati da ću dati sve od sebe!'