EMOTIVNI PRIZOR

Ovaj detalj mnogima je promaknuo: Maramu kraljice Elizabete na sprovodu je nosio njezin omiljeni poni

21.09.2022 u 22:12

Bionic
Reading

Prisutnost kraljice Elizabete na njezinu pogrebu u ponedjeljak osjetila se u brojnim detaljima. Za vrijeme svečane povorke, njezin omiljeni poni imena Carlton na sedlu je nosio maramu koja je, po svemu sudeći, pripadala njegovoj vlasnici

Fotografije kraljičinog sprovoda obišle su svijet, a na jednoj od njih ugledan je poseban detalj u čast kraljici. Njezin voljeni poni Carlton Lime Emme na sedlu je tijekom procesije nosio njezinu maramu.

Da je uistinu riječ o kraljičinoj marami, potvrdio je britanski Daily Mail fotografijom iz 2015. na kojoj kraljica s identičnom maramom jaše istog crnog ponija u parku dvorca Windsor.

Poni kraljice Elizabete II Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Matthews / MirrorPix / Profimedia

Kraljičin poni stajao je ispred dvorca kako bi gledao povorku kraljice Elizabete dok je njezin lijes odlazio na posljednje počivalište u kapelicu St. Georgea.

Kraljičini korgiji, Sandy i Muick, također su pozdravili pogrebnu povorku u dvorcu Windsor.

  • +4
Kraljičini korgiji Izvor: Profimedia / Autor: Peter Nicholls / PA Images / Profimedia

Četiri konja koja su predvodila kraljičin državni sprovod također imaju posebnu vezu s britanskom kraljevskom obitelji, jer su među osam konja koje je Kraljevska kanadska konjička policija poklonila kraljici 1969. godine, prema Royal Centralu i londonskom The Timesu. Četiri od tih konja - George, Elizabeth, Darby i Sir John - predvodili su povorku s kraljičinim lijesom koja je do Windsora krenula iz Westminsterske opatije.

  • +51
Pogreb kraljice Elizabete Izvor: Profimedia / Autor: HANNAH MCKAY / AFP / Profimedia

Njezino Veličanstvo cijeli je život obožavala konje i konjičke sportove, a prvome je postala vlasnica s navršene četiri godine. Pokojna kraljica jahala je i posjedovala stotine konja tijekom svoje vladavine, ali nekolicina njih na nju je ostavila poseban dojam.

Kraljica Elizabeta preminula je 8. rujna u dobi od 96 godina, nakon svog supruga s kojim je bila 73 godine, princa Philipa, koji je preminuo u dobi od 99 godina u travnju prošle godine.

  • +12
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia