zanimljiv razlog

Otkriveno zašto preslatki princ George uvijek nosi kratke hlače

19.12.2017 u 11:17

Bionic
Reading

Četverogodišnji princ George, jedan od potencijalnih nasljednika britanske krune miljenik je javnosti. No , slatki princ tijekom svojih pojavljivanja javnosti gotovo uvijek bez obzira na vremenske uvjete i situaciju odjeven je u kratke hlače, a sad znamo i zašto

Mnogi se možda pitaju zašto je princ George, prvorođeni sinčić britanskog princa Williama i vojvotkinje Kate Middleton stalno odjeven u kratke hlačice, a razlog leži u strogoj engleskoj tradiciji, do koje posebno drži kraljevska obitelj. 

Može se tako primijetiti kako je preslatki četverogodišnjak i na objavljenom blagdanskom portretu upravo u prepoznatljivim tamnoplavim kratkim hlačicama i remenu sa srebrnom kopčom.   

Kako je objasnio modni stručnjak William Hanson za Harper's Bazaar, riječ je o tradiciji. Naime, dječaci više klase ne smiju nositi duge hlače do kasnije dobi.

'To je vrlo engleski, odjenuti dječake u kratke hlače. Hlače su za starije dječake i muškarce. Iako se vremena pomalo mijenjaju, par dugih hlača na dječaku smatra se srednjom klasom, odnosno poprilično prigradski, a ni jedan član kraljevske obitelji ili aristokracije ne želi ispasti takav. Čak ni vojvotkinja od Cambridgea', objasnio je Hanson dodavši kako ova suptilna oznaka klasa datira još iz 16. stoljeća.

  • +13
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dodao je i kako kraljevska obitelj ovime najvjerojatnije želi pokazati koliko je tradicija njihove zemlje važna.

Prisjetimo se i princeza Diana svoje je tada malene sinčiće Williama i Harryja do određene dobi odijevala u kratke hlače. 

At a polo match with Will. Love her outfit! لبسها جميل ❤️

Objavu dijeli Princess Diana (@princessdiana_36)

'Uobičajen postupak nošenja kratkih hlača kod dječaka prestaje u dobi od osam godina', zaključuje modni stručnjak. 

With her boys. مع أولادها.

Objavu dijeli Princess Diana (@princessdiana_36)