UGLEDNA OBITELJ

Otkrivamo tko je tko u obitelji Middleton i kako su se zapravo obogatili

08.01.2024 u 06:02

Bionic
Reading

Roditelji buduće britanske kraljice Carole i Michael Middleton upoznali su se na poslu - ona je bila stjuardesa, a on dispečer British Airwaysa. I dok je Carole obilježilo skromno i siromašno djetinjstvo, šest godina stariji Michael potjecao je iz ugledne jorkširske obitelji Lupton, dijela britanske aristokracije

Kada su se upoznali, Michael je navodno bio jako sramežljiv, a vezu su već 1980. godine ozakonili u Buckinghamshireu, nakon čega su se preselili u viktorijansku kuću u Berkshireu i dobili troje djece - Catherine/Kate, Philippu/Pippu i Jamesa.

Obitelj se zbog Michaelova posla 1984. preselila u Jordan, da bi se dvije godine kasnije vratili u Berkshire. Godine 1987. Carole je iz svog doma pokrenula obiteljsku tvrtku Party Pieces s potrepštinama za sve vrste zabava. Toga se dosjetila jer za peti rođendan najstarije Kate nije mogla pronaći željene papirnate tanjure, pa joj je odluka zapravo bila laka.

Petogodišnji princ Louis osvojio je naša srca, evo što je ove godine izvodio Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Biznis, koji je obitelji na kraju donio milijune, započeo je prodajom potrepština za zabave i dekoracija putem pošte, a onda su 1989. odlučili kako je vrijeme da joj se Michael pridruži kao poslovni partner, zbog čega je dao otkaz u British Airwaysu. ‘Mike i ja smo često razgovarali o poslu navečer ili na odmoru, no uživali smo u tome. Nikada se zapravo nisam osjećala zaposlenom majkom iako sam to bila. Ni djeca to nisu osjećala iako su odrastala s time’, izjavila je svojedobno Carole, otkrivši da su i najmlađi sudjelovali u poslu te da je Kate čak bila na naslovnici jednog od kataloga.

S MAMOM KATE

Najslađi pomoćnici: Louis, Charlotte i George pakirali poklone za siromašne

Pogledaj galeriju

Danas je njihovo troje djece - Catherine/Kate, Philippa/Pippa i James - odraslo i imaju svoje karijere, obitelji i živote, a i dalje su jako povezani i bliski. No što zapravo znamo o članovima obitelji Middleton?

  • +11
Carole Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Avalon / Avalon / Profimedia

Carole Middleton

Alfa i omega Middletonovih, mastermind te obitelji rođena je kao Carole Goldsmith u Londonu, u obitelji Dorothy Harrison i Ronalda Goldsmitha. Još je 2018. u intervjuu koji je dala za The Telegraph otkrila da je neko vrijeme provela u nekoj vrsti dječjeg doma, koji je vlada izgradila za radničku klasu, jer njezini roditelji nisu mogli priuštiti si poslati je na fakultet.

Dok je njezin otac radio kao soboslikar i dekorater, a majka Dorothy honorarno kao prodavačica, Carole je pohađala državne škole, jer za drugo nisu imali. Nakon što je sa samo 16 godina napustila školu, zaposlila se u zrakoplovnoj tvrtki BOAC, koju je poslije kupio British Airways, te je radila kao stjuardesa.

Upravo je kao stjuardesa upoznala današnjeg supruga Michaela, a koji je nakon diplome na Clifton Collegeu počeo raditi kao dispečer British Airwaysa. Vezu su 1980. godine ozakonili u Buckinghamshireu, nakon čega su se preselili u viktorijansku kuću u Berkshireu, a prvo dijete, Catherine, Carole je rodila 1982., zatim Pippu 1984. i Jamesa 1987. Iste godine osnovala je Party Pieces, tvrtku koja je prodavala sve potrebno za zabave, i vodila ju je do 2023. godine.

Michael Middleton

Michael Francis Middleton rođen je u Leedsu u bogatoj jorkširskoj obitelji povezanoj s britanskom aristokracijom. Njegova baka po ocu, Olive Middleton, pripadala je obitelji Lupton, poznatoj političkoj dinastiji, a pradjed Francis Martineau Lupton bio je bogati vlasnik mlina kojeg su favorizirali kraljevi Henry VII. i Henry VIII. Nakon što je pohađao Clifton College u Bristolu, radio je za British Airways kao dispečer letova te je upoznao Carole Goldsmith. Michael je zbog posla preselio svoju obitelj u Amman u Jordanu od svibnja 1984. do rujna 1986., nakon čega su se vratili u Veliku Britaniju.

  • +8
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: JAMES VEYSEY / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / I-IMAGES / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

Kate Middleton

Catherine Elizabeth Middleton najstarija je od troje djece Carole i Michaela Middletona. Odrasla je u Buckleburyju u Berkshireu, a studirala je povijest umjetnosti na sveučilištu St. Andrews u Škotskoj, gdje je 2001. upoznala princa Williama.

Nakon dugog udvaranja, tijekom kojeg je Kate zaradila nadimak Waity Katie, par je 16. studenog 2010. objavio zaruke. Vjenčanje je održano 29. travnja 2011. u Westminsterskoj opatiji, a pratilo ga je više od milijardu ljudi diljem svijeta. Udajom je Catherine postala vojvotkinja od Cambridgea i u braku s Williamom dobila je troje djece.

Prvog sina, princa Georgea, rodila je 22. srpnja 2013., princezu Charlotte 2. svibnja 2015. i princa Louisa 23. travnja 2018. Vojvotkinja je patila od trudničke hiperemeze sva tri puta, što joj je otežalo taj period.

IZGLEDA SJAJNO

U elegantnom izdanju: Majka Kate Middleton i u sedmom desetljeću može se pohvaliti zavidnom figurom

Pogledaj galeriju

Pippa Middleton

Dvije godine nakon Kate rodila se Pippa, i to kao Philippa Charlotte Middleton, a javnost ju je primijetila na sestrinom vjenčanju, na koje je stigla u seksi pripijenoj haljini za djeveruše.

Nakon diplome na Sveučilištu u Edinburghu Pippa je kratko radila u tvrtki za odnose s javnošću koja je promovirala luksuzne proizvode, a zatim se bavila organizacijom događanja.

Danas je usredotočena na dobrotvorni rad, ali i na svoju obitelj. Udala se za Jamesa Matthewsa i s njim dobila troje djece - Arthura Michaela Williama, rođenog u listopadu 2018., Grace Elizabeth Jane, rođenu u ožujku 2021., i Rose, rođenu u srpnju 2022.

  • +3
James Middleton i Alizee Thevenet u kupovini Izvor: Profimedia / Autor: TOPSTAR / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

James Middleton

Najmlađi u obitelji, James Middleton rođen je u travnju 1987. i najpoznatiji je kao velik ljubitelj pasa. Nakon godina rada u obiteljskoj tvrtki Party Pieces odlučio je krenuti u solo vode te je pokrenuo Cake Kit Company i prodavao setove za izradu tematskih kolača, no biznis mu je propao već u svibnju 2015.

Potom je uložio novac u posao s personaliziranim darovima Boomf, a 2020. pokrenuo je Ella & Co, tvrtku koja prodaje pseću hranu.

James je, osim toga, pčelar, restaurira stare traktore i Land Rovere te uzgaja pse. U rujnu 2021. oženio se s Alizee Thevene, a u jesen 2023. dobili su prvo dijete, sina Iniga.