VIĐEN NA MISI

Otkrio Yeezusa: Brad Pitt priključio se crkvi Kanyea Westa

02.09.2019 u 11:31

Bionic
Reading

Slavni glumac Brad Pitt nazočio je 'misi' u Los Angelesu koju je vodio reper, dizajner i suprug Kim Kardashian, ekscentrični Kanye West

Čini se da je sljedba Kanyea Westa bogatija za još jednog člana: Brada Pitta. Naime, dobro je poznato to kako je osebujni Kanye West osnovao svoju crkvu te da održava 'mise' za svoje prijatelje i fanove. Svoju je ceremoniju, o kojoj su mediji najviše pisali, izveo i tijekom ovogodišnje Coachelle, poznatog kalifornijskog glazbenog festivala. Tad se Kanye na sam Uskrs, na nedjeljno jutro, pojavio među svojim sljedbenicima i uz gospel zbor okupljenima održao mini koncert.

Njegovim religioznim okupljanjima na početku su nazočili samo članovi obitelji Kardashian, ali onda su se počeli pojavljivati i njihovi celebrity prijatelji pa su tako viđeni Katy Perry i Orlando Bloom, Busy Phillips, Kid Cudy, DMX, Courtney Love, Diplo, Tyler, The Creator i drugi.

A sad je, čini se, Kanyeova sljedba bogatija za još jednu facu s A-liste, i to Brada Pitta.

Kako pišu američki mediji, tijekom vikenda 55-godišnji glumac, kojeg možemo gledati u novom filmu Quentina Tarantina, 'Bilo jednom... u Hollywoodu', pridružio se članovima obitelji Kardashian, Jenner i West u Kanyeovoj crkvi u Wattsu u Kaliforniji.

Njegova pojava izazvala je pravi šok među okupljenima, a dobro raspoloženi Brad nakon ceremonije razgovarao je s Kanyeom.

Tijekom 'službe' Kanye i njegov zbor izveli su između ostaloga pjesme 2Paca i Travisa Scotta, životnog partnera Kylie Jenner, polusestre Kim Kardashian.

Premda sve to vrlo nalikuje tradicionalnoj crkvi, odnosno nekakvoj sekti, u jednom je ranijem intervju Kim Kardashian izjavila da su ta okupljanja više glazba nego nekakva religija.

Brad Pitt Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID

'To je više kao nekakvo liječenje za mog supruga. Nema molitve, nema mise. To je samo glazba; nema propovijedi. To je duhovno iskustvo', rekla je Kim.

Njezina sestra Kourtney je pak pojasnila kako se ipak radi o 'kršćanskoj stvari' jer se spominje Isus, ali 'nema propovijedi - to je jako duhovno kršćansko iskustvo'.

Inače, Kanye je prije nekoliko godina objavio hvaljeni album 'Yeezus' s pjesmom znakovitog naziva 'I Am God', a nije tajna to kako sebe smatra božanstvom na Zemlji.