nagradnjače

Osvojite ulaznice za predstavu 'Jedan mrtav čovjek' u Teatru &TD

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 21.02.2018 14:24
  • Objavljeno 14.02.2018 u 09:56
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Kristijan Smok

Besmisao je odsustvo smisla, pa bih mogao reći da apstrakcija to podrazumijeva?

Postpogrebna situacija u kojoj je pet živih lica u odnosu na jednoga mrtvog čovjeka. Njih ima, njega nema. Branko Črnac Tusta (Kud Idijoti) umro je 14. listopada 2012. S njime umrla je i ideja koja je davala ništa drugo nego smisao (po meni, jedini je smisao romantika bilo koje vrste). Ova lica na sceni ostavljena su bez smisla, njihovo postojanje je besmisleno.

'Stotine primjera me je još više uvjerilo da je naziv albuma Glupost je neuništiva bio savršeno točan. Samo što sam ja u međuvremenu postao tolerantniji prema gluposti i prihvaćam je kao dio ljudskoga življenja. Ljudi imaju pravo biti glupi, to se ne može ukinuti dekretom. Osim toga, ima gorih stvari: egoizam, zloba, sadizam, terorizam, na primjer, popis je poduži... To uopće ne znači da na svijetu ne postoje pametni ljudi, dobre ideje, genijalna djela, zdrave stvari. Postoje naravno, ali kad je glupost u pitanju – to je korijen koji se teško čupa.' B.Č. Tusta

  • Autor i redatelj: Aleksandar Švabić
  • Dramaturška savjetnica: Jasna Grujičić
  • Scenski pokret: Staša Zurovac
  • Igraju: Nataša Kopeč, Mirta Polanović, Dean Krivačić, Sven Jakir i Domagoj Janković

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za predstavu 'Jedan mrtav čovjek' (izvedbe 22. i 23. 2, SEK dvorana Teatra &TD / 20 sati). Dobitnici su Filip Dania (izvedba 22.2), Šimica Kovačević (izvedba 22.2), Sandra Ćurčić (izvedba 23.2), Anita Bronić (izvedba 23.2).  

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!