nagradnjače

Osvojite ulaznice za ansambl Máne i LADO na pozornici Lisinskog

27.04.2018 u 11:16

Bionic
Reading

Mađarski državni narodni ansambl i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, u atraktivnom spletu folklornih plesova na mađarski i hrvatski način, 29. svibnja u Lisinskom

Mađarski državni narodni ansambl, koji uskoro navršava 70 godina postojanja, 29.svibnja će pred hrvatskom publikom nastupiti prvi puta. Orkestar i plesači toga ansambla prikazat će najljepše mađarske narodne plesove iz mnogih mjesta: od Kalocsa preko Szatmára do Kalotaszega, uz autentičnu glazbenu pratnju. Spektakularni niz mađarskih plesova bit će isprepleten s plesovima u izvedbi LADA, s predivnim baranjskim i međimurskim koreografijama te plesovima s otoka Cresa. Plesni i glazbeni elementi rječito dokazuju da mađarski i hrvatski narod povezuje, uz naše mnogobrojne vrijednosti, i naša narodna kultura.

Suradnja dvaju ansambala počela je 2017. godine: u Mađarskom institutu u Zagrebu članovi su se zajedno prisjećali Antala Kricskovicsa, hrvatskoga plesnog umjetnika iz Mađarske koji je bio koreograf Mađarskoga državnog narodnog ansambla, a ujedno i član LADA. Njegova je umjetnost spajala kulture obaju naroda.

Ulaznice po cijeni od 80, 100 i 120 kn potražite na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Máne i LADO - dva svjetski poznata ansambla dvaju naroda na pozornici Lisinskog (29. svibnja, 20 h). Dobitnici su Vesna Šešo i Damir Barbir.