PREDSJEDNIČKA SMJENA

'Osjeća se neka nova energija': Obitelj novog američkog predsjednika Joea Bidena ovoga se vikenda uselila u Bijelu kuću

25.01.2021 u 23:09

Bionic
Reading

Novi američki predsjednik Joe Biden i prva dama Jill Biden ovoga su se vikenda uselili u Bijelu kuću, a pridružila su im se i njihova dva psa

Zaposlenici Bijele kuće pozdravili su novu predsjedničku obitelj, a kako je izvijestio jedan dobro upućeni izvor za CNN, predsjednička rezidencija sad odiše nekom novom energijom.

'Rezidencija je oživjela. To je sad ono lijepo razdoblje kad je sve na početku', rekao je taj izvor.

Unuke Joea Bidena već su organizirale i kino večer uz birane grickalice koje su priredili chefovi Bijele kuće, a svi su se odlično zabavili no uz poštivanje svih pandemijskih mjera predostrožnosti uz neizbježne maske.

U nedjelju su stigli i kućni ljubimci iz Delawarea, dva njemačka ovčara, Champ i Major.

'Champ uživa u svom novom psećem krevetu uz kamin, a Majoru se svidjelo trčati po travnjaku', priopćila su tim povodom iz Bijele kuće.

  • +3
Kamala Harris, Doug Emhoff, Jill Biden, Joe Biden Izvor: Profimedia / Autor: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

Pas Champ je živio u rezidenciji dok je Biden bio potpredsjednik, a Majora je obitelj usvojila 2018. godine.

Pas je s još šest štenaca bio bačen na smetlište te je spašen hitnom veterinarskom intervencijom.

Inače nekoliko dana prije inauguracije novog predsjednika, organizirana je 'indoguracija' za Majora, kako bi se obilježio bajkovit put napuštenoga psa iz skloništa do Bijele kuće.

Tom prilikom Biden je zahvalio lokalnoj organizaciji za zaštitu životinja na pronalaženju doma za Majora i druge životinje.

U nedjelju je pak uočen predsjednikov sin Hunter dok je išao po omiljena bagel peciva iz popularne pekarne Call Your Mother.

Dakako, kako bi se smanjila opasnost od zaraze koronavirusom, svi članovi predsjedničke obitelji i zaposlenici u Bijeloj kući paze na udaljenost te nose maske.

'Svaki zaposlenik nosi masku kad je u blizini obitelji', dodao je dugogodišnji zaposlenik u Bijeloj kući.

Većina zaposlenika u Bijeloj kući, uključujući poslužitelje, batlere, spremačice i kuhare, prošla je barem prvu rundu cijepljenja protiv Covid-19, a nekoliko ih je primilo i obje doze cjepiva, saznaje CNN.