bratska ljubav

Osim otrovnih riječi, princ Harry nije mogao ne reći nekoliko lijepih stvari o svom bratu

31.01.2023 u 13:45

Bionic
Reading

Ružne riječi i optužbe na račun svog brata nisu jedino što je Harry napisao u svojim memoarima. Prisjetio se on i lijepih trenutaka, posebno brige koju je osjetio za Williama dok su se kao djeca igrali i dječji tukli s prijateljima

Princ Harry prešao je svaku granicu koju je njegov stariji brat postavio, a Harryjeve optužbe i ružne riječi o Williamovoj obitelji natjerale su budućeg britanskog kralja da posve otpiše mlađeg brata. Premda su braća posve zahladila odnose uslijed objave Harryjevih memoara 'Spare', u knjizi se mogu pronaći i lijepa sjećanja na odrastanje uz starijeg brata Williama.

U jednom poglavlju svojih krajnje iskrenih i potresnih memoara princ Harry prisjetio se jedne od njihovih nevinih svađa tijekom djetinjstva.

Prisjetio se kako su izgledale posjete očevim prijateljima u Norfolk. U Norfolku bi Harry i William često igrali igre poput skrivača s četiri sina Charlesovih obiteljskih prijatelja. Međutim, igre bi uvijek završavale dječjim tučnjavama. Nije nedostajalo čupanja za kosu, uvrtanja ruku i ostalih dječjih pokazatelja snage. 'Sve je bilo pošteno u ljubavi i ratu i u seoskoj kući Hugha i Emilie', prisjetio se Harry.

'Kao najmlađi i najmanji ja sam uvijek primao najviše udaraca. Ali ja sam i najviše eskalirao, najviše tražio, tako da sam zaslužio sve što sam dobio. Modricu na oku, napuklu usnicu, nije mi smetalo. Baš suprotno. Možda sam htio izgledati opako', rekao je Harry te dodao kakvu je ulogu u tim 'dječjim poslovima' imao William te zašto je imao potrebu braniti brata od sinova očevih prijatelja.

'Ponekad sam se borio uz Willyja, ponekad protiv njega. Međutim, bez obzira na saveze, često se događalo da bi se jedan ili dvojica Hughovih i Emilienih dječaka okrenuli i nasrnuli na Willyja. Ne znam koliko sam bio učinkovit ili vješt borac. Ali uvijek sam uspijevao osigurati dovoljno prostora da Willy pobjegne. Pregledao bi svoje ozljede, obrisao nos, a zatim ravno skočio natrag', prisjeća se Harry.

Iako trenutno nisu u najboljim odnosima, Harry je s ljubavlju napisao tekst o svom starijem bratu i ljubavi koju osjeća prema njemu. 'Kad smo zajedno šepali, uvijek sam osjećao takvu ljubav prema njemu, osjećao sam ljubav zauzvrat, ali i neugodu. Bio sam upola manji od Willyja, upola njegove težine. Bio sam mlađi brat: on me trebao spasiti, a ne obrnuto'.

  • +9
Princ Harry i princ William tijekom godina Izvor: Profimedia / Autor: Lord Snowdon / Shutterstock Editorial / Profimedia