otkrio prijateljima na večeri

Kralj Charles boji se Harryja i zbog toga će javno priznati krivnju

16.01.2023 u 09:11

Bionic
Reading

Princ Harry iz kontroverznih memoara je izbacio preko 400 stranica i kralj je u strahu da pravi napad na njega tek slijedi. Kako bi spriječio otkrivanje tajni iz braka s Dianom i veze s Camillom, spreman je na pokušaj pomirenja

Kralj Charles sa suprugom Camillom nedavno je održao privatnu večeru za bliske prijatelje te je u toj prilici otkrio kako je spreman tražiti pomirenje s princom Harryjem, saznaje dobro upućeni novinar Tom Bower.

Ova izjava navodno je šokirala sve prisutne na večeri održanoj u rezidenciji Clarence House jer bi time kralj u potpunosti prešao preko mnogobrojnih provokacija i kontroverznih tajni koje je njegov sin otkrio u memoarima.

Britanska javnost zahtijevala je od kraljevske obitelji žestok odgovor na navode kojima se blate tradicionalni običaji i članovi obitelji, no kralj se, čini se, odlučio na suprotan pristup.

Bower pojašnjava kako je stvaran motiv u nadolazećim pokušajima pomirenje u kraljevom strahu od svega onoga što bi Harry tek mogao otkriti. Princ je u memoarima bio blagonaklon prema ocu, optuživši ga tek za nedostatak emocionalne potpore u trenucima nakon smrti Diane. Ipak, saznalo se kako je iz memoara izbačeno preko 400 stranica, s raznim obiteljskim tajnama koje bi mogle biti otkrivene u bližoj budućnosti.

Kralj Charles u strahu je da će Harry progovoriti o svojim svjedočanstvima brojnim svađama oca s majkom Dianom te o kontroverznom periodu afere s Camillom.

  • +9
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: CBS / Ferrari / Profimedia

Načinjanje ovih tema srozalo bi njegov ugled te dodatno narušilo status njegove supruge, zbog čega je spreman pokušati zaustaviti sina putem javnog priznanja svojih grešaka.

Tako bi preuzeo odgovornost i došao korak bliže ostvarenju svoje najveće želje koju je izrazio sinovima na pogrebu princa Filipa.

'Molim vas, nemojte moje posljednje godine života pretvoriti u patnju', rekao je tada princu Harryju i princu Williamu.

Čak i ako se kralj Charles uistinu odluči na javno priznanje krivnje, Bower piše kako istinski sumnja da će to napraviti značajnu razliku u pristupu Harryja i Meghan.

Zaključuje kako će biti gotovo nemoguće natjerati princa Williama i Kate Middleton da se javnosti obrate u pomirbenim tonovima te napominje kako je izgledno da vojvoda i vojvotkinja od Sussexa čak niti u tom slučaju, prema svemu sudeći, ne bi stali s medijskom hajkom koja im itekako ide u korist.