KONCERT NA ŠALATI

Thompsonov nastup završio bez nepoželjnih simbola, zanemarimo li kontroverzni brk i sporni pozdrav

09.09.2017 u 23:54

Bionic
Reading

Marko Perković Thompson, čije je koncert bio upitan do prije tjedan dana zbog procjene Grada Zagreba da je riječ o događaju visokog rizika, a zbog čega je izostala i promocija, uspio je u subotu napuniti zagrebačku Šalatu

Ne treba to čuditi obzirom da Thompson u metropoli nije nastupio od prosinca 2014. kada je napunio i daleko veću Arenu Zagreb, a pošlo mu je to za rukom i sa stadionom u Maksimiru 2007. i to u dodatnom terminu zbog kiše koja je potopila stadion večer ranije kada je koncert bio i planiran.

Unatoč bojazni da bi se zbog velikog interesa, i ne baš velikog kapaciteta stadiona na Šalati, mogle stvoriti velike gužve, na koncert se ulazilo bez problema i koncert je pred punim stadionom započeo na vrijeme u 21 sat.

U mnogobrojnoj publici, primijećen je veliki broj svećenika i časnih sestara, a jedan iz svećeničkih redova, sisački biskup Vlado Košić, pridružio se u izvedbi pjesme 'Maranatha' čitajući tekst. S terase iznad stadiona koncert je pratio i trenutno najpoznatiji brk u Hrvata - Marko Skejo.

  • +24
Marko Perković Thompson održao koncert na Šalati Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Iz publike su u jednom trenutku između dvije pjesme samoinicijativno zaorio pozdrav 'Za dom spremni', ali na terenu nisu primijećena ustaška obilježja. Među mnogobrojnim hrvatskim zastavama našlo se i nekoliko zastava HOS-a, ali je među gledateljima i veliki broj baklji pa je Thompson poručio publici da se 'možemo veseliti i bez baklji'.

Na koncertu koji je trajao gotovo tri sata, Thompson je izvodio pjesme sa svih 7 svojih albuma,  a dvije od njih - 'Sine moj' i 'Samo je ljubav tajna dvaju svjetova' posvetio je svojoj ženi i djeci. Na pjesmama 'Bojna Čavoglave', otpjevanoj u originalu s pozdravom 'Za dom spremni', i 'Geni kameni', publika je doživjela vrhunac.