kralj zabave

Osebujan stil domaćeg kralja zabave uvijek je izazivao podsmijeh

19.06.2017 u 06:58

Bionic
Reading

Njegovi se hitovi i danas slušaju na raznim zabavama i svadbama, a svima je vjerojatno najpoznatiji legendarni stih 'Dao bih sto Amerika', koji govori o njegovu povratku u Hrvatsku nakon dugogodišnjeg boravka u toj zemlji. Jamin Stavros na našoj je glazbenoj sceni već nekoliko desetljeća te je mnoge znao iznenaditi svojim osebujnim stilom i izgledom. Prisjetimo se kako je nekada izgledao

Početak karijere

Pravog imena Dragoljub Milo Vasić, splitski je glazbenik i bubnjar. Široj domaćoj publici poznatiji je pod umjetničkim imenom Jasmin Stavros. Karijeru je započeo kao bubnjar u mnogim splitskim sastavima, od kojih je možda najpoznatija grupa More i današnji Magazin.

Iako je još od malih nogu pohađao sate solo pjevanja te završio osnovnu i srednju glazbenu školu, tinejdžerske godine svog života posvetio je bubnjarstvu. Osim toga, njegova je velika ljubav bio i nogomet, ali život ga je odveo u neke druge vode.

Nakon mnogobrojnih nastupa u grupi More počinje raditi kao studijski bubnjar u Jugotonu te kreću suradnje s brojnim hrvatskim glazbenicima. Josipa Lisac, Arsen Dedić, Duško Lokin, Mišo Kovač, Ivica Šerfezija i Neda Ukraden samo su neki od njih.

  • +6
Jasmin Stavros nekad i sad Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Tada se okrenuo glazbi i stvaranju, a njegovi hitovi već godinama uveseljavaju generacije i generacije na raznim događanjima. Svoj posljednji album 'Ljubomorni ljudi' izdao je prije četiri godine te, iako su mu 63 godine, često ističe kako se od glazbe i nastupa još nije umorio jer je u dobroj kondiciji.

'Četrdeset i četiri godine profesionalno se bavim glazbom, a ona je sav moj život. Ako dođem do pedesete obljetnice, organizirat ću zlatnu proslavu sa svim svojim prijateljima, glazbenicima s kojim sam surađivao tijekom karijere', rekao je jednom prilikom.

Jasmin Stavros Autor: Youtube

Privatni život po strani

Njegov privatni život nikada nije bio tema žutih tiskovna jer je izbjegavao skandale. Jasmin Stavros sa suprugom Žarkom vjenčao se 1976. godine i s njom ima dva sina, Milu i Krešu.  

Neokrunjeni kralj zabave zaljubljenik je u ribolov, ali i skijanje, pa ljetni odmor uvijek provede na predivnoj Korčuli, dok su mu zime rezervirane za planine. Već godinama je stalni gost talijanskog skijališta Kronplatz, inače vrlo popularnog među Hrvatima.

Osebujan modni stil

Ono čime je nekad izazivao podsmijeh, nekada i zgražanje publike, njegov je osebujan stil odijevanja. Tako smo ga na koncertima znali viđati u zaista čudnim kombinacijama, a vrlo uske hlače, lakirani, sjajni materijali i sunčane naočale postali su njegov zaštitni znak. 

Jasmin Stavros i Alka Vuica Autor: Youtube

Osim toga, nije tajna to da se podvrgao estetskim operacijama te mnogim tretmanima. Godinama ubrizgava botoks, voli tretmane kisikom i laserima, a redovito ide i na teenlifting – elektrostimulaciju mišića lica i vrata.