SAGA SE NASTAVLJA

Optuženi novinar iznio sočne detalje o nevjernoj supruzi Colina Firtha, ali ni on nije nevinašce

10.03.2018 u 21:45

Bionic
Reading

Talijanski novinar Marco Brancaccia, kojega su oskarovac Colin Firth i njegova supruga optužili za maltretiranje i uhođenje, iznio je svoju stranu priče i otkrio detalje svoje veze s Livijom Giuggioli, no isplivali su i neki detalji koji njemu baš ne idu u prilog

Kako je ispričao za Daily Mail, Brancaccia je svoju jedanaestomjesečnu vezu s Livijom Giuggioli započeo u ljeto 2015. godine, a zanimljivo je kako je slavni holivudski par u to vrijeme, unatoč navodnoj odluci o privremenom razdvajanju, često fotografiran zajedno.

Brancaccia otkriva kako je u ljeto 2015. godine, dok je Flirth bio odsutan zbog snimanja filma, bio na zabavi u njegovom domu u Umbriji.

'Večerali smo, plesali i na kraju večeri se poljubili. To je bio početak naše priče', otkriva talijanski novinar i dodaje da su se nastavili viđati svugdje po svijetu gdje bi ona putovala ili gdje bi dogovarali zajedničke izlete.

'Posjećivala me u Brazilu, ja sam odlazio u London, a zajedno smo odlazili u New York, Island i Prag te se susretali u Rimu. Osim što je prelijepa, činila mi se i kao divna osoba. Godina smo bili prijatelji a onda je zaiskrilo među nama i zaljubili smo se. Oboje!', iznosi svoju stranu priče Brancaccia te dodaje kako mu je Livija rekla da se želi razvesti, a on nije imao razloga sumnjati u to.

O završetku veze nije htio iznositi detalje, no po svemu sudeći okončala ju je Livija. Razočaran tom odlukom poslao je Firthu e-mail u kojem progovara o svom odnosu s njegovom suprugom.

'Poludjeli su jer su pomislili da ću izaći u javnost s tom pričom i pala im je napamet najgluplja moguća ideja da me optuže za uhođenje', kaže Brancaccia i tvrdi da posjeduje puno ljubavnih poruka, slika, videa, čak i bilježnicu punu malih srca, poljubaca, fotografija i ljubavnih pjesama.

'Uplašili su se da će sve te stvari izaći u javnosti i uništiti tu sliku o njima kao fantastičnom paru', kaže Brancaccia o slavnom holivudskom paru koji ga je optužio da uhodi Liviju od rujna 2016. jer nije mogao prihvatiti činjenicu da ga je izbacila iz svog života.

Pored toga, Brancaccia je optužen zbog prijetnji da će objaviti kompromitirajuće članke o Liviji i Firthu.

On sve te tvrdnje o sebi naziva potpunim lažima i uvjerava da je priča potpuno drugačija  te da će za sav taj nered netko morati platiti.

'Šokiran sam. To je vrlo tužno i zastrašujuća priča,' zaključuje talijanski novinar, no Daily Mail otkriva kako ove optužbe i nisu baš skroz neutemeljene.

  • +13
Colin Firth i Livia Giuggioli Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, Brancaccii ovo nije prvi puta da se suočava s optužbama za prijetnje.

Prije 15 godina vodio je s bivšom partnericom, Islanđankom Snaefridurom Baldvinsdottirom, dugotrajnu pravnu bitku oko skrbništva nad njihovom kćerkom.

Obitelj je živjela u Meksiku gdje je Brancaccia tada radio, no 2003. njegova je supruga Snaefidur, kćer islandskog političara, upotrijebila putovnicu za hitne slučajeve koju joj je izdala  islandska veleposlanica u Mexico Cityu, kako bi se vratila na Island nakon što je on navodno zaplijenio putovnicu njihove kćeri.

Brancaccia je Snaefidur optužio za otmicu djeteta i rekao kako je njezin otac zloupotrijebio svoj politički utjecaj kako bi pomogao kćerki u bijegu.

Na suđenju 2004. u Okružnom sudu u Reykjaviku, u slučaju koji je dobio veliku pažnju islandskih medija, Snaefidur je tvrdila da je Brancaccia prema njoj bio nasilan, što je on u potpunosti negirao.

Talijanski novinar Marco Brancaccia (na fotografiji drugi zdesna)

Snaefidur je preminula 2013. u svojoj kući na Iskandu nakon epileptičkog napada, no Daily Mail je stupio u kontakt s njezinim ocem, 79-godišnjim Jonom Baldvinom Hannibalssonom, bivšim predsjednikom islandske Socijaldemokratske partije.

Njegova je kći, kako im se pohvalio, sa 17 godina potpisala za modnu agenciju Elite models, a kasnije je postala i sveučilišni predavač. U spomenutom sudskom procesu dodijeljeno joj je skrbništvo nad njihovom kćeri, ali Hannibalsson ističe kako se njegova kćer bojala Brancaccije.

'Živjeli su u Meksiku otkuda je pobjegla zbog prijetnji pravnim postupkom. Nje nikakva tajna da ga je moja kćer optužila za nasilje', potvrdio je Daily Mailu Hannibalsson.

Zanimljivo, u izvješću o sudskom postupku iz 2005. navodi se kako je Brancaccia pokušao 'odati mračne tajne obitelji' na sudu, u čemu ga je spriječio islandski sudac.

No Brancaccia je o tome progovorio izvan sudnice. U detalje nije ulazio, ali je tvrdio da se tajne odnose na stvari važne za sudski slučaj o skrbništvu.

'Nije mi dopušteno ispričati cijelu priču o toj obitelji, a te su stvari važne za ovaj slučaj i dobrobit mog djeteta', rekao je tada Brancaccia.

Colin Firth i Livia Giuggioli u lipnju bi trebali proslaviti 21. godišnjicu braka, prema tvrdnjama izvora bliskog paru, nakon uznemirujućeg tjedna za cijelu obitelj i curenju podataka o njihovom braku, još su uvijek zajedno i jači nego ikad.

Uznemiren je i Brancaccia zbog optužbi iznesenih na njegov račun, i zbog kojih, kako tvrdi, nije spavao tri dana.

Rasplet situacije ovisi o moći njihovih odvjetnika, koji navodno nisu pokazali volju ovaj ružan slučaj riješiti izvan suda, a što bi bilo najbolje za obje strane. Jer, kad stvar dođe pred suce, neke će se tvrdnje morati i dokazati.