Postoje dokazi

Opleli su po svima, no Harry i Meghan napravili su baš svaki krivi potez koji su mogli

11.06.2023 u 12:47

Bionic
Reading

Čini se kako napadima princa Harryja i Meghan Markle na britansku kraljevsku obitelj nema kraja. No, prema svemu sudeći, u svojoj borbi nekadašnji kraljevski par povukao je niz krivih poteza

Princ Harry i Meghan Markle predstavljaju 'fascinantni koncept', a tijekom svog djelovanja napravili su pogreške koje će se 'vratiti da ih progone' – riječi su bivšeg urednika društvene biblije, Vanity Faira.

Graydon Carter, poznat u novinarskim krugovima po svom radu u izdavačkoj kući Condé Nast kao urednik Vanity Faira od 1992. do 2017., upitan je za mišljenje o novom kraljevskom paru Hollywooda u sklopu opsežnog intervjua za britanske novine Daily. Telegraph. 'Mislim da su napravili svaki krivi potez koji su mogli napraviti. Kada ste tako snažno i jako izloženi, dajete javnosti priliku da im dosadite,' rekao je.

Nakon toga biograf kraljice Camille, Christopher Wilson, si je dao posla te je izdvojio primjere koje su dokazuju da je Graydon Carter u pravu.

Ime najmlađe kćeri

Par je svoju kćer nazvao Lilibet, što je bio nadimak pokojne kraljice od djetinjstva. Iako su rekli da je izbor imena počast kraljici i da su o tome razgovarali s djevojčinom prabakom, njihov izbor je kritiziran kao narušavanje 'emocionalne ekskluzivnosti' imena. Prijatelj princa Philipa Gyles Brandreth rekao je članovi kraljevske obitelji smatraju da je taj izbor imena 'zbunjujuć' i 'drzak'.

Hvalisanje

Harry kaže da su mu najsretniji dani u životu bili u vojsci. Ali kada je u svojim memoarima ustvrdio da je u Afganistanu ubio 25 talibana, ratni veterani osudili su to priznanje rekavši da ugrožava živote onih koji su služili s njim. Heroj iračkog rata pukovnik Tim Collins šturo je odbacio njegove riječi riječima: 'Mi ne radimo zareze na kundacima.'

  • +2
Princ Harry Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Dobra zarada

Princeza Diana gorko je požalila što je objavila svoju verziju raspada braka s tadašnjim princem Charlesom koju je napisao Andrew Mortona pod nazivom 'Diana: Her True Story'. Harryjevi memoari, Spare uzrokovali su gotovo istu razinu boli – ali dok se Diana osvetila ne uzevši ni centa, Harry je navodno dobio 16,5 milijuna funti predujma.

Streaming razotkrivanje

Harry je 2020. potpisao ugovor vrijedan više milijuna funti s Netflixom za snimanje dokumentaraca, filmova, scenarističkih serija i programa za djecu. Par je napravio kontroverznu seriju od šest epizoda o svojim životima za streaming tvrtku, ali njihov ozloglašeni intervju s Oprah Winfrey napravila je njezina tvrtka, a emitirao CBS.

Igra okrivljavanja

U svijetu princa Harryja vrlo često je netko drugi kriv, a ne on. Princ tako krivi starijeg brata Williama za mnoge nevolje u svom životu, uključujući i to što ga je jednom srušio na tlo, pa čak i za vlastitu odluku da odjene nacističku uniformu na maskiranoj zabavi. Harry je tvrdio da je na Williamov nagovor stavio traki s kukastim križem – iako je to na kraju bio njegov izbor.

od dosade do zabave

Najslađi trenuci Louisa, Charlotte i Georgea: Ma kakvi Charles i Camilla, oni su prave zvijezde krunidbe

Pogledaj galeriju

Svađa oko Frogmore Cottage

Nakon što usred svađe s Williamom i Kate za Frogmore Cottage, Harry i Meghan proveli su samo šest mjeseci živeći na imanju Windsor prije nego što su se preselili u inozemstvo i morali vratiti 2,4 milijuna funti novca poreznih obveznika potrošenog na njegovu obnovu.

Kada tražiš vizu za SAD…

Nakon što je u Spareu priznao uzimanje ilegalnih droga, Harry je sada upleten u pravni slučaj u SAD-u koji bi mogao izazvati probleme s izdavanje njegovih useljeničkih dokumenata. U obrascima zahtjeva za vizu postavlja se pitanje o korištenju droga u prošlosti, a njegovo priznanje moglo bi biti razlog za odbijanje.

Dvostruki standardi

Dok je Harry prošlog tjedna na Visokom sudu u Londonu iznio optužbe protiv medija, s druge strane glasovi dvorjana koji su tvrdili da su bili maltretirani dok su služili Sussexima su utišani. Interna istraga Meghanina ponašanja i zašto su zaposlenici u to vrijeme napuštali kraljevsku službu je 'zakopana'.

  • +5
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Za ili protiv?

Harry kao da se ne može odlučiti hoće li ili neće biti član kraljevske obitelji. Površni dolazak na krunidbu njegova oca sugerirao je da se još uvijek premišlja. S druge strane nije prosvjedovao kada su ga prošli tjedan na sudu oslovljavali s 'Njegovo Kraljevsko Visočanstvo'.

Prava sapunica

Nakon što je abdicirao, kralj Edward VIII također je zaradio prodajući svoju životnu priču. Ali kad je njegova priča ispričana, više nije bilo ništa za prodati. Sada, Harry riskira da dođe do istog otkrića da ogoljavanje njegove duše samo pojeftinjuje njegov imidž.

Pitanje rasističkog ponašanja

U intervjuu s Oprah, par je tvrdio da je doživio rasizam unutar kraljevske obitelji, što su viši članovi kraljevske obitelji negirali. Činilo se da je Harry zaboravio veliku radost koja je zavladala dvorom kada su objavljene njegove zaruke s Meghan.

Jet set, kreni

Prošle je godine Harry rekao Ujedinjenim narodima da klimatske promjene 'razaraju naš planet'. Ali u New York je odletio privatnim mlažnjakom, omiljenim – ali nimalo zelenim – oblikom prijevoza.

Još jedan propali posao

Desetak epizoda emitirano je prošle jeseni, ali od tada ništa. Šef Spotifyja rekao je da se 'zanio' trošenjem novca na talente.

Archijevo rođenje

Rođenje njihovog sina Archieja u svibnju 2019. bio je važan povijesni trenutak. No, par je optužen da je namjerno obmanuo javnost rekavši da su Meghan 'uhvatili trudovi' kada je već bila kod kuće s novorođenčetom.

  • +3
Princ Harry Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Izolirani od strane obitelji

Kao što kaže Graydon Carter: 'Harry i Meghan učinili su nešto što će požaliti... njihova djeca nemaju rođake.' Nikada nisu vidjeli svog djeda s majčine strane Thomasa Marklea, dok raskinuta veza s Williamom znači da nemaju kontakata s njihovim rođacima, Georgeom, Charlotte i Louisom (i ostalima).

Odlučio je sve objaviti

Vozačica bagera Sashu Walpole, u tren oka se postala je tema broj jedan nakon što se Harry pohvalio da je izgubio nevinost sa 16 godina sa starijom ženom u polju iza puba. Majka dvoje djece možda bi više voljela da su detalji o njihovom susretu ostali u tajnosti.

Još jedna knjiga?

Harryjev ugovor s Penguinom, vrijedan više od 22 milijuna funti, zahtijeva od njega da producira barem još jednu knjigu, i to uskoro. No, mnogi se pitaju što ima za reći, nakon što se svim oružjem okomio na kraljevsku obitelj? Možda priručnik o načinu života u Kaliforniji?