bio je jasan

Kralj Charles pripremio je originalni poklon za malu Lilibet, a onda se upleo tata Harry

08.06.2023 u 18:24

Bionic
Reading

Princ Harry svom ocu, britanskom kralju Charlesu, dao je do znanja što može kupiti princezi Lilibet za njezin drugi rođendan

Vojvoda od Sussexa navodno je rekao svom ocu, kralju Charlesu, da je njegov planirani dar, 'kućice izrađena po narudžbi', ekstravagantan. 'Charles je želio svojoj unuci Lili pokloniti nešto što će koristiti i što će biti samo njezino', rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji.

'Ona bi takav poklon pamtila zauvijek – i zasigurno bi joj bio najveće iznenađenje,' dodao je. No, Harry, koji je trenutno usred tužbe protiv britanskog Mirrora, odlučio je to stopirati.

'Harry je upozorio Charlesa da bude manje ekstravagantan', tvrdi izvor. Nije otkriveno što je kralj na kraju kupio svojoj najmlađoj unuci, no ono što Lilibet sigurno nije dobila je javna čestitka od kraljevske obitelji na društvenim mrežama – čestitku kakvu je dobila prošle godine povodom njezinog prvog rođendana.

  • +2
Princ Harry Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Kraljevski izvor rekao je da kralj Charles, kraljica Camilla neće podijeliti nikakve službene rođendanske želje za malu Lili na internetu jer ne obilježavaju rođendane nezaposlenih članova kraljevske obitelji.

'Oni, naravno, Lilibet žele sretan rođendan, ali ništa neće biti objavljeno ni na jednom kanalu', rekao je izvor britanske medije. Charlesova odluka da javno ne čestita Lilibetin rođendan bila je posve suprotns s načinom na koji je njegova pokojna majka, kraljica Elizabeta II, obilježila važan dan najmlađe praunuke.

Tako je pokojna kraljica svojoj praunuci poželjela sretan prvi rođendan, samo nekoliko mjeseci prije nego što je preminula u rujnu 2022. u 96. godini života. 'Želimo Lilibet sretan 1. rođendan!,' napisala je Liliina prabaka, kraljica Elizabeta i čestitki podijelila putem svog službenog profila na društvenim mrežama.

I dok Lili nije dobila službenu čestitku od kraljevske obitelji za svoj drugi rođendan, princ Harry i njegova supruga Meghan Markle (41) prošlog su joj vikenda priredili pravu američku rođendansku zabavu na svom imanju u Montecitu u Kaliforniji.