IPAK JE ODUSTAO

Opet su u miru: Luka Dončić povukao tužbu protiv Mirjam Poterbin, ona ostaje vlasnica prava na njegov brend

18.01.2023 u 19:59

Bionic
Reading

Slovenski košarkaš u rujnu tijekom EuroBasketa podnio je zahtjev uredu za patente SAD-a (USPTO) u kojem je tražio poništenje registracije zaštitnog znaka 'Luka Dončić 7', koji je u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin

Prema posljednjim informacijama, Luka Dončić je završio pravnu bitku s majkom. Slovenska košarkaška zvijezda je htio brend registrirati pod imenom 'Luka Dončić', no ured za registraciju ga je odbio jer postoji brend 'Luka Dončić 7'.

Nakon toga je angažirao odvjetnike i krenio u pravnu borbu. 'Nastavljam rasti kao igrač i kao osoba, tako da mi je važno kontrolirati vlastiti brend', rekao je nakon podnošenja tužbe. U tužbi je naveo da nije povezan s tim brendom te da ne odobrava predstavljanje proizvoda i usluga pod tim imenom, već želi osnovati vlastiti brend kojim će upravljati samo on i njegov tim.

Mama Mirjam je kazala kako iza tužbe ne stoji Luka, nego osobe koje ga žele iskoristiti. Tražila je od sina da se zahtjev odbaci. On je to na početku odbio, a sada se, evo, predomislio te je proces sada je završen. Inače, Slovenac je prije nešto više od godinu dana potpisao petogodišnji ugovor s Dallasom od kojeg će zaraditi 207 milijuna eura.

Podsjetimo, Mirjam Poterbin preuzela je upravljanje sinovim brendom tijekom sezone 2018/2019., kad je on tek stigao u NBA ligu, i tada je slavni sportaš majci dao suglasnost da ga ona predstavlja. Zanimljivo je da se otac Saša nije želio miješati u spor između majke i sina.

  • +3
Luka Dončić Izvor: Profimedia / Autor: Chris Young / PA Images / Profimedia