HARRY I WILLIAM

Oni su prinčevi, no po ovoj stvari ne razlikuju se puno od svojih vršnjaka

05.01.2019 u 20:12

Bionic
Reading

Ako vas vjerojatno dobro prati sreća te se u pravo vrijeme nađete u Londonu, pored vas možda u automobilu prođu prinčevi Harry i William. No nemojte se iznenaditi ako ih ugledate kako vas, baš kao i bilo koji drugi vozač, žele propustiti preko zebre jer oni zaista uživaju vozeći svoje terence

Na službenu večeru povodom 70. rođendana princa Charlesa mediji, niti javnost, nisu imali pristup. Zabava u Buckinghamskoj palači bila je privatna, a kako bi udovoljili ljudskoj znatiželji, samo je jedna fotografija puštena u medije. Upravo iz tog razloga najveći obožavatelji kraljevske obitelji, osobito Kate Middleton i Meghan Markle, ovoga puta ostali su uskraćeni za njihove modne kombinacije, a sve što su mogli vidjeti njihove su polumutne fotografije kroz prozore automobila, dok su ulazili u Buckinghamsku palaču.

  • +15
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon tih fotografija jedino o čemu se moglo raspravljati glomazne su naušnice koje su dame odabrale za ovu večer, ali i o puno zanimljivoj stvari - zašto prinčevi William i Harry na mnoga događanja stižu osobno vozeći svoje automobile, a ne koriste usluge osobnih vozača.

Prema riječima Duncana Larcombea, autora biografije princa Harryja, radi se o tome da William, Harry i vojvotkinja Kate uživaju u vožnji automobila, osobito jer tako dobivaju barem privid normalnog života, onog koji vode svi ostali ljudi.

'Svatko od nas bi, da može, koristio usluge osobnog vozača 24 sata dnevno, što oni imaju, te se voziti u neprobojnim automobilima, no njih to ne privlači. Oni pokušavaju biti kao i svi drugi, stoga je za njih privilegija da mogu sami voziti svoje automobile i barem tako biti malo neovisni o kraljevskoj obitelji', rekao je Larcombe.

Princ William Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ipak, to ne znači da se cijelo vrijeme isključivo voze sami, niti da nemaju osiguranje. Ukoliko je riječ o službenim događanjima, oni sjede iza vozača, no kada i voze sami, u privatnom aranžmanu, uz njih idu barem dva automobila koji ih prate na putu, a osiguranje u njima je i naoružano.

No nisu samo William i Harry pobornici samostalne vožnje - istog se pridržava i sama kraljica Elizabeta II, koja, iako već ima 92 godine, još uvijek rado stisne papučicu gasa.