SLAVA IM JE OBITELJSKI POSAO

Oni su dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla: Ove svjetske zvijezde imaju još slavnije pretke

01.11.2020 u 18:07

Bionic
Reading

Brojne današnje zvijezde nisu prve u svojim obiteljima čiji je život u nekom trenutku došao u centar pažnje, a osim slavnih roditelja, nekima su još i djedovi i bake uživali svjetsku slavu

Svima je poznato to da je glumica Dakota Johnson kći glumaca Melanie Griffith i Dona Johnsona, ali i njena baka Tippi Hedren legendarna je glumica. Majka Melanie Griffith glumila je 1963. godine u Hitchcockovu filmu 'Ptice', a četiri godine kasnije i u filmu 'Grofica iz Hong Konga' Charlieja Chaplina.

Rooney Mara i njezina starija sestra Kate Mara rade u svijetu zabave, a iako ne potječu iz glumačke obitelji, njihov djed Wellington Mara bio je veliko ime Nacionalne lige američkog nogometa (NFL-a). Od 1959. godine sve do smrti 2005. Mara je bio suvlasnik New York Giantsa, a veze obitelji Mara s američkim nogometom sežu i dalje jer je Wellington bio mlađi sin osnivača New York Giantsa Tima Mare.

View this post on Instagram

The sweetest thing 🖤 #rooneymara

A post shared by Rooney Mara ♡ (@rooneymaradaily) on

Glumica Riley Keough na dobrim genima može zahvaliti dvoje slavnih predaka. Djed joj je pokojni kralj rock 'n' rolla Elvis Presley, a baka glumica Priscilla Presley.

Zoe Kravitz poznata je kao nevjerojatno cool kći nevjerojatno cool oca glazbenika, ali još je netko prije njih dvoje bio nevjerojatno cool. Majka slavnog rokera Lennyja Kravitza bila je slavna glumica Roxie Roker te se proslavila ulogom Helen Willis u CBS-ovom sitcomu 'The Jeffersons' kao polovica prvog međurasnog para prikazanog u redovitom programu televizije.

View this post on Instagram

must be the season of the witch.

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) on

Ni ljepuškasti zavodnik Chris Pine nije prvi iz obitelji čiji se dobar glas pronio Hollywoodom - njegovu baku Anne Gwynne smatra se jednom od prvih kraljica krikova. Osim što je glumila u horor filmovima, Gwynne je bila jedan od najpopularnijih pin-up modela tijekom Drugog svjetskog rata.

Drew Barrymore potječe iz prave holivudske dinastije. Osim pokojnog oca Johna Drewa Barrymorea, glumci su joj bili baka i djed s očeve strane, John Barrymore i Dolores Costello, a glumački korijeni ove glumice sežu i dublje, sve do prabaka i pradjedova.

Iako je prvi Španjolac koji je osvojio nagradu Oscar, Javier Bardem nije prvi iz svoje obitelji zainteresiran za glumu. Javier je unuk španjolskog glumca Rafaela Bardema koji je od 40-ih do 60-ih godina glumio u filmovima poput 'A Cuban in Spain', 'The Song of Sister Maria', 'We Thieves are Honourable', 'College Boarding House' i 'Love and Other Solitudes'.

Billie Lourd je izgradila karijeru radeći u projektima producenta Ryana Murphyja i pojavljujući se u najnovijim filmovima franšize 'Ratovi zvijezda' s pokojnom majkom Carrie Fisher. No i njeni djedovi i bake bili su među najpoznatijim glumačkim zvijezdama svoje generacije. Legenda malih ekrana Debbie Reynolds joj je baka, a pjevač i glumac Eddie Fisher djed.

Sarah Sutherland iz serije 'Potpredsjednica' nema samo slavnog oca, glumca Kiefera Sutherlanda, nego je unuka kanadskog glumca Donalda Sutherlanda, zvijezde serije 'M.A.S.H.' koja je tijekom njegove karijere zaradila osam Zlatnih globusa. Glumica je bila i njena pokojna baka po ocu Shirley Douglas, a glumci su joj i stričevi Rossif i Angus.

Alia Shawkat, koja je u seriji 'Arrested Development' glumila pripadnicu disfunkcionalne obitelji Bluth-Fünke, a u široj javnosti poznata je po nagađanjima o romantičnoj vezi s glumcem Bradom Pittom, unuka je Paula Burkea, glumca koji je za glumu u seriji 'Naked City' iz 60-ih godina bio dvaput nominiran za Emmyja.

Glumačko-glazbenu slavu Jason Schwartzman može zahvaliti naslijeđu svoje obitelji. Glumac je kao i njegova majka Talija Shire, a glazbenik poput djeda skladatelja Carminea Coppole. Ujak mu je redatelj i producent Francis Ford Coppola.

  • +11
Zvijezde potomci slavnih djedova i baka Izvor: Profimedia / Autor: GLEN WILSON / AFP / Profimedia

Sin glumca Michaela Douglas, Cameron Douglas, krenuo je očevim stopama, a debitirat će u nadolazećem trileru 'The Runner'. Djed mu je holivudska glumačka legenda, za Oscara tri puta nominirani Kirk Douglas, koji je preminuo ove godine.

View this post on Instagram

I LOVE YOU ❤️💛💚 #happyfathersday

A post shared by Cameron Douglas (@cameronmorrelldouglas) on

Micheál Richardson krenuo je koracima svojih poznatih roditelja Liama Neesona i pokojne glumice Natashe Richardson, ali i slavne bake Vanesse Redgrave. I roditelji slavne oskarovke bili su poznati engleski glumci Michael Redgrave i Rachel Kempson, a i Micheálov djed Tony Richardson je Oscarom nagrađeni redatelj i producent filma 'Tom Jones' iz 1963. godine.

View this post on Instagram

- link in bio for the full video Half a night in nyc - (Michael Richardson) It’s been a couple of hours since I left your place, Made it back home and my heart is still racing the same, As you rushed to the airport and stepped on a plane, It’s 3 am now and by morning you’ll be in LA, And I’ll still feel the same Missing you feels wrong, or at least too early on Half a night in new york city, That’s all it took, that’s all it took, It’s so hard for me to admit it, I’m scared you’ll forget me, I need to slow down for a minute, I’ll be counting the days till I get the call, You’re back in the city, just landed at Kennedy, And I’ll meet you on Jay st, If I’m being honest, you’re so hard to read, But I can’t just drop it, I’m already in too deep, I’m already in too deep, Missing you feels wrong, or at least too early on Half a night in new york city, That’s all it took, that’s all it took, It’s so hard for me to admit it, I’m scared you’ll forget me, I need to slow down for a minute, Half a night in new york city, That’s all it took, I’m stuck in the loop of my memories, It’s so hard for me to admit it, I’m scared you’ll forget me, But I won’t slow down for a minute, Half a night in new york city, That’s all it took, that’s all it took, It’s so hard for me to admit it, I’m scared you’ll forget me, I need to slow down for a minute

A post shared by Michael Richardson (@bandmichael) on

Pokojni otac Bridget Fonda, Peter Fonda, najpoznatiji je po glumi u filmu 'Goli u sedlu', za koji je i napisao scenarij. Teta joj zvijezda filma 'Barbarella' Jane Fonda, ali za pokretanje obiteljske slave zaslužan je Henry Fonda, njen djed koji je za ulogu u filmu 'Ljetnikovac na Zlatnom jezeru' dobio Oscara.

Oonu Chaplin pamtimo kao suprugu Robba Starka, Talisu Maegyr, iz serije 'Igra prijestolja', glumila je u miniseriji 'Tabu' s Tomom Hardyjem, a pojavit će se i u nadolazećim nastavcima 'Avatara'. Oonina mama Geraldine Chaplin glumica je tri puta nominirana za Zlatni globus. Nema sumnje kako bi na svoje potomke bio ponosan Oonin pokojni djed, slavna zvijezda nijemog filma Charlie Chaplin.

View this post on Instagram

Ok my life is complete. #jungleliving

A post shared by oonacc (@oonacc) on

Oskarovka Anjelica Huston nije samo treća generacija holivudskih zvijezda, već su se njezini otac i djed zajedno upisali u povijest. Anjelicin otac, redatelj i scenarist John Huston sa svojim je ocem, glumcem i pjevačem Walterom Hustonom iste godine kući donio Oscara za rad na filmu 'Blago Sierra Madre'. Time su postali prvi dvojac otac-sin koji je osvojio Oscara u istoj godini.

View this post on Instagram

LOOK. AT. HER. 😍

A post shared by ✧anjelica huston✧ (@anjelicashuston) on