SAMOZATAJNA Supruga

Ona je najveća potpora i vjetar u leđa našem izborniku Zlatku Daliću

17.07.2018 u 13:41

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije već u samom početku dolaska na našu klupu imao je zahtjevan zadatak ispred sebe. Na koncu je Zlatko Dalić uspio i postao legenda o kojoj će se govoriti još jako dugo. U pozadini njegova poslovnog uspjeha je skladan obiteljski život bez kojeg ne bi bio to što jest, a najveću ulogu pritom igra njegova vjerna potpora, supruga Davorka

Trenuci u kojima je Zlatko Dalić osvojio srca hrvatske javnosti teško da su brojivi, a oni se samo nastavljaju. Samozatajan, ponizan i predan svome cilju, ovaj je trener i izbornik Vatrenih prije nekoliko dana ušao u povijest osvojivši svjetsko srebro. I dok mnogi pišu o poslovnim i nogometnim uspjesima ovog krasnog čovjeka, u pozadini stoji njegov skladan obiteljski život.

Sinergija poslovnog i privatnog ključ je uspjeha ovog iznimno simpatičnog i pristupačnog Livnjaka, a evo tko je najvažnija karika.

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Supruga Davorka Propadalo i on poznaju se još od ranog djetinjstva jer su zajedno odrastali. 'Oboje smo iz Livna, susjedi. Upoznali smo se u srednjoj školi, a kako sam ja tada već igrao za Hajduk, viđali smo se samo kada bih ja dobio slobodne dane', rekao je jednom prilikom za Gloriju Dalić.

Objasnio je tada i kako su održavali svoju ljubav sve dok ju na koncu nisu okrunili brakom i počeli zajedno živjeti u Varaždinu.

'Bila je to ljubav preko žice. Potom je ona upisala fakultet u Splitu, a ja sam potpisao ugovor za tadašnji Dinamo iz Vinkovaca, današnju Cibaliju, pa smo opet bili razdvojeni. No kad je ona diplomirala, zaručili smo se i zajedno otišli u Varaždin, gdje sam ja počeo igrati za Varteks. Nakon pola godine smo se vjenčali.'

Ubrzo nakon vjenčanja na svijet je stigao i prvi sin Toni i brižna Davorka odlučuje se potpuno posvetiti majčinstvu. Diplomirana ekonomistica kratko je vrijeme radila u Levi’su u Varaždinu, a onda ju je užurban tempo i čest izostanak supruga zbog nogometnih obveza natjerao da se odrekne karijere.

'Da bi naša obitelj funkcionirala, moja se supruga morala odreći karijere. Da bi, naprimjer, nas dvoje kao par otišli na Varteksovu noć, morala je doći njena mama iz Livna da pričuva dijete. Mi muškarci smo sebični i nećemo se odreći svojih ambicija. Nakon nekog vremena došla je ponovno ponuda iz Hajduka, ja sam je prihvatio i preselili smo se na godinu i pol u Split. Međutim ne pamtim da sam tamo nešto dobro napravio, osim što je u našu obitelj došlo drugo dijete. Sin Bruno rodio se u Splitu. I onda se cijela familija vratila doma, u Varaždin', opisao je u istom intervjuu ambiciozni Dalić.

Za mnoge bi supruge ovakav naporan ritam te saznanje da nikada ne znate gdje možete završiti bio naporan, ali obitelj Dalić ustrajala je u odluci da ostanu zajedno, ma gdje god to bilo, a onda je došla ponuda iz Saudijske Arabije. Sinovi su tada već bili u početnim tinejdžerskim godinama i bilo je jako teško uskladiti želje cijele obitelji. Zato Dalić odlazi u novu životnu avanturu i u sasvim novi dio svijeta sasvim sam. I dan danas ističe kako mu je to bio jedan od najtežih perioda u životu, a sve zbog razdvojenosti od supruge i djece.

Champions League match tonight with my family - Barcelona vs PSG

Objavu dijeli Zlatko Dalic (@daliczlatko)

Iako ga je gurala ambicija i želja da napravi nešto više, Zlatko nije nikada mogao sakriti koliko mu nedostaju najdraži, a ponajviše njegova Davorka.

Happy New Year to everyone!

Objavu dijeli Zlatko Dalic (@daliczlatko)

Nakon godina razdvojenosti iznimno talentiranom treneru dolazi ponuda koja će mu promijeniti život naglavačke. Ionako željan domovine, Dalić odlazi iz Emirata u želji da pronađe posao u Hrvatskoj i nadoknadi svojoj supruzi i obitelji sve što je propustio u prijašnjim godinama. U pravom trenutku oslobađa se i mjesto izbornika hrvatske nogometne reprezentacije koju ovaj 51-godišnjak spremno prihvaća.

Sve to na koncu ga dovodi do glavnog junaka nacije, a najveće smirenje u trenucima neizvjesnosti tijekom Svjetskog prvenstva davala mu je upravo supruga Davorka.

Upravo zato tek sada slijedi najljepši period za supružnike Dalić. Zajednički zasluženi godišnji odmor prvo u Varaždinu, koji mu pruža veliki mir i spokoj, a potom i na ostalim lokacijama diljem zemlje, ali i svijeta. Poznato je da Zlatko sa suprugom Davorkom i sinovima Tonijem i Brunom vrlo rado odlazi na putovanja diljem svijeta, gdje uživaju i nadoknađuju propušteno vrijeme.