MARK HARMON

On je pravi junak i u stvarnosti

28.10.2013 u 12:51

Bionic
Reading

Glumac Mark Harmon iz serije 'NCIS: Naval Criminal Investigative Service' pravi je junak i u stvarnom životu

Manje je poznato da je Harmon 1996. godine spasio tinejdžera iz gorućeg automobila!

'Sve što imam u životu dugujem njemu, bez njegove pomoći danas ne bih bio živ, bez sumnje', rekao je Colin Specht, mladić koji je zbog prebrze vožnje zamalo izgubio život. Sreća u nesreći bila je da se sve dogodilo ispred kuće popularnog glumca Marka Harmona, koji je svjetsku popularnost stekao ulogom Leroya Jethroa Gibbsa u seriji 'NCIS: Naval Criminal Investigative Service' koju možemo pratiti i na Novoj TV.

U siječnju 1996. godine tada šesnaestogodišnji Specht vozio se prebrzo u automobilu sa svojim prijateljem u Brentwoodu. Opasna vožnja dovela ih je do nesreće u kojoj je Specht ostao zarobljen u gorućem automobilu. Novinarima je kasnije ispričao kako je netko razbio prozor automobila i izvukao ga iz plamena. I ostali prolaznici su se uključili u spašavanje njegovog života te su ga zajedno kotrljali po ulici kako bi ugasili plamen koji je zahvatio njegovu odjeću. Mjesece je proveo u bolnici oporavljajući se od opeklina trećeg stupnja. Tek mjesecima kasnije roditelji su mu otkrili tko je prvi pritekao u pomoć.

Kao pravi junak, Harmon nije želio otkriti da je upravo on zaslužan za spašavanje Spechtovog života. Ni tada nije komentirao nesreću, a i danas odbija zasluge. S druge strane, Specht koji ima tetovaže na dijelovima tijela kako bi prikrio strašne ožiljke, kaže kako je Markov vječni dužnik.

'Mogao je puno toga izgubiti u slučaju eksplozije, uostalom, njegova se karijera temelji na njegovom izgledu, no on unatoč tome niti jednog trenutka nije oklijevao', dodao je Specht.

Sedamnaest godina poslije Specht radi kao osobni trener, dok na televiziji gleda neustrašivog i briljantnog agenta Gibbsa za kojeg najbolje zna da je pravi heroj i u stvarnom životu.