NAKON 26 GODINA

Odlazak poznatih lica s Prisavlja: Nekad popularna voditeljica, danas urednica Tanja Tušek napušta HRT?

29.05.2019 u 16:43

Bionic
Reading

U zadnje vrijeme svjedočimo brojnim odlascima s domaćih televizija. Prisavlje je napustilo više iskusnih voditelja i novinara, a njihovoj listi će se, neslužbeno doznajemo, priključiti i Tanja Tušek koja je zadnjih godina uređivala jednu od najgledanijih emisija, 'Kod nas doma #vikend'

Tanja Tušek priča se po prisavskim hodnicima odlazi s javne televizije na kojoj je provela dugi radni vijek, a njezin odlazak je, šuška se, iznenadio je kolege s kojima je radila. Na HRT-u će navodno raditi do 1. lipnja, no za sada nije poznato kako će se razvijati njezin profesionalni put nakon odlaska. Kad smo je kontaktirali rekla je da nema komentara, a HRT službeno i ovaj put ne komentira radno - pravne odnose.

Kada je imala samo 16 godina dvoumila se bi li odabrala karijeru modela ili onu TV voditeljice. I premda je u modi već započela uspješno, Tanja Tušek se ipak odlučila na televiziju.

Izvor: Društvene mreže

Na HRT je stigla 1993., a najprije je bila hostesa, odnosno okretačica slova u 'Kolu sreće' gdje je radila s legendarnim Oliverom Mlakarom. Tada joj je angažman služio kako bi popunila budžet tijekom studiranja. Ubrzo je postala jedna od najpopularnijih voditeljica brojnih popularnih festivala i mozaičnih emisija, a nakon toga uslijedila su i urednička te producentska funkcija na HRT-u.

Godinama je radila poslove koji ne uključuju bivanje pred kamerom, među ostalim je radila na projektima 'Zlatni gong', 'Dan za danom', '8. kat', '20 godina Porina', 'Subotom ujutro', 'Šušur', 'Satirikon'. Premda je uživala u svom poslu, privatni život joj je puno važniji pa ga je tako odlučila sačuvati pod svaku cijenu. Kako je izjavila ranije: 'Život u javnosti je opterećenje. Čovjek za deset kuna kupi novine i onda ga zabavlja pet grama moje tuge'. Moguće je da će se sada više posvetiti obiteljskom životu. Atraktivna brineta godinama je u stabilnoj vezi sa zagrebačkim odvjetnikom.

  • +12
Tanja Tušek Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL