OMILJENI GLUMAC

Odlazak Jamesa Caana: Hollywood se oprašta od legendarnog Sonnyja iz 'Kuma'

08.07.2022 u 08:51

Bionic
Reading

Kolege glumci, redatelji i producenti ostali su u šoku jučer, kada su primili vijest da je u 83. godini života preminuo legendarni glumac James Caan, najpoznatiji po ulozi Sonnyja Corleonea iz kultnog 'Kuma'

'S velikom tugom obavještavamo vas da je Jimmy preminuo 6. srpnja. Obitelj cijeni vašu ljubav i iskrenu sućut te vas moli da nastavite poštovati njihovu privatnost u ovom teškom trenutku', objavljeno je u četvrtak na Twitteru, a nije se dugo čekalo ni na reakcije na smrt voljenog glumca Jamesa Caana.

Putem društvenih mreža oglasili su se brojni kolege koji su s njim imali priliku raditi, ali i oni koji su se samo divili njegovom kreativnom glumačkom putu.

'U znak sjećanja na legendarnog Jamesa Caana. Počivaj u miru', piše na službenoj stranici franšize 'Kum'.

Glumica Sharon Stone otkrila je da joj je drugi glumački posao bio upravo s Caanom te da se odlično zabavila i uživala u svakoj sekundi provedenoj s njim na setu.

'James Caan. Jako sam ga volio. Uvijek sam želio biti poput njega. Jako sam sretan što sam ga upoznao. Nikad se nisam prestajao smijati kad sam bio u blizini tog čovjeka. Njegovi filmovi bili su najbolji od najboljih. Svima će nam užasno nedostajati. Mislim na njegovu obitelj i šaljem ljubav', napisao je pak Adam Sandler.

Redatelj filma 'Kum' vrlo je emotivno primio ovu vijest.

'Jimmy je bio netko tko se protezao kroz moj život puno dulje i bliže od bilo koje osobe iz svijeta filma koju sam poznavao. Od suradnje na filmu 'The Rain People' i kroz sve prekretnice u mom životu, Jamesovi su filmovi i uloge koje je igrao ono što nikada neće biti zaboravljeno. On će uvijek biti moj stari prijatelj, moj suradnik i jedan od najsmješnijih ljudi koje sam poznavao', izjavio je Francis Ford Coppola.

Povodom Jamesove smrti javio se i glumac i redatelj Gary Sinise, najpoznatiji po ulogama u seriji 'CSI: NY' te 'Forrestu Gumpu'. 'Divno je bilo poznavati ga i zvati ga prijateljem. Pružao je veliku podršku mojoj zakladi i mom radu s veteranima. Nedostajat će nam', napisao je Gary.

Producent Christopher Miller je pak poručio da je sretan što je imao priliku raditi s tako velikim glumačkim imenom.