Odlazak glumačke legende

Preminuo glumac Ivan Bekjarev: Pamtimo ga po ulozi Kurčubića iz 'Boljeg života'

16.11.2020 u 22:10

Bionic
Reading

Legendarni glumac makedonskih korijena preminuo je danas u Beogradu. Prošli mjesec 74-godišnjak se zarazio koronavirusom, a prije desetak dana pogoršalo mu se zdravstveno stanje

Glumac je navodno saznao da je pozitivan na koronavirus za vrijeme snimanja film, zbog čega je odmah napustio set, javlja Blic. Publika će ga najviše pamtiti po ulozi Stevice Kurčubića u seriji 'Bolji život'.

Od nepreželjenog velikana na društvenim mrežama opraštaju se njegovi brojni štovatelji i kolege.

'Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sjećam se kada sam te upoznao dragi profesore 1999 na Akademiji. Onaj vrisak ti se dopao, sjećam se, a trebali smo raditi i predstavu. Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve.. profesore', oprostio se glumac Saša Joksimović.

'Dragi moj profesore, hvala za sve. Zauvijek će mi nedostajati naši razgovori, tvoja podrška, ključni savjet u svakom teškom trenutku, to što si uvijek znao biti prije svega prijatelj i prije svega čovjek. Hvala što si vjerovao u svoju klasu, učio nas i bodrio. Ne postoji tako velika i snažna riječ kojom mogu opisati ovaj nedostatak. Zauvijek tužna što više neću moći popiti kavu s tobom i zauvijek sretna što si mi baš ti Beki, bio profesor i drug. Nisi nas napustio. Uvijek ćeš biti tu', napisala glumica Iva Štrljić, kćer glumca Milana Štrljića.

Bekjarev je tijekom duge karijere odigrao brojne uloge, a publika će ga najviše pamtiti po ulozi Stevice Kurčubića u seriji 'Bolji život'. Prvu ulogu je odigrao 1967. godine, a odigrao je više od 150 uloga u kazalištu, te preko 50 na filmu. Radio je kao profesor na beogradskoj Akademiji umjetnosti, a u novije vrijeme pojavio se serijama 'Lud, zbunjen, normalan' te 'Dva smo svijeta različita'.